blog

    E-step gebruik in het buitenland: dit moet je weten!

    2 min leestijd23 apr 2025

    Ben je van plan om je e-step mee te nemen op vakantie? Of wil je gewoon weten hoe het zit met e-steps in het buitenland? Geen zorgen, ik heb het voor je uitgezocht. Er zijn drie situaties waar je rekening mee moet houden. Laten we ze even doornemen.

    Rembrandt Groenewegen

    jurist

    Bekijk meer

    1. Rijden met je eigen e-step in het buitenland

    Stel, je gaat op vakantie naar een land waar e-steps zijn toegestaan. Je denkt: "Top, ik neem mijn eigen e-step mee vanuit Nederland!" Maar wacht even, als jouw e-step in Nederland niet is toegestaan en dus niet verzekerd, dan ben je ook in dat andere land niet verzekerd als je een ongeluk veroorzaakt. Je zult de schade zelf moeten vergoeden en het kan zelfs strafbaar zijn om met een niet-verzekerde e-step rond te rijden. Dus, check eerst even of je e-step wel verzekerd is voordat je hem meeneemt.

    2. Rijden op een e-step van iemand anders

    Stel je voor dat je bij een vriend of kennis in het buitenland bent en zij hebben een e-step die daar wel is toegestaan en verzekerd. Dan kun je met een gerust hart de weg op. Als je een ongeluk veroorzaakt, zal de verzekering van die e-step de schade dekken. Dus, geen stress, gewoon lekker rijden!

    3. Huren van een e-step in het buitenland

    Als je een e-step huurt in het buitenland, is het slim om eerst te controleren of er een goede verzekering is afgesloten. Vaak kun je op straat met je creditcard een e-step uit een stalling halen. Maar let op, in veel gevallen is er dan geen verzekering afgesloten. Dat betekent dat je niet verzekerd bent als je een ongeluk veroorzaakt. Dus, altijd even checken voordat je gaat rijden!

    Hopelijk heb je nu een beter beeld van wat je moet doen als je met een e-step in het buitenland wilt rijden. Veiligheid voorop, en geniet van je rit!

    jurist

    Rembrandt Groenewegen

    Ik ben een jurist die met veel plezier zijn werkzaamheden uitoefent! Ik heb ruime kennis over verkeersaansprakelijkheid, onrechtmatige daad, wegbeheerdersaansprakelijkheid en verkeersstrafrecht. Naast het behandelen van gecom...

    Meer artikelen van Rembrandt Groenewegen

    Ook interessant voor je

    Wat je moet weten over vertraagde en geannuleerde vluchten
    10 apr 20253 min leestijd

    Wat je moet weten over vertraagde en geannuleerde vluchten

    Wanneer heb je recht op compensatie bij geannuleerde of vertraagde vlucht en wanneer is er sprake van overmacht? Alles leggen we uit in dit blog.

    Nieuwe milieuzones in Frankrijk: zes vragen en antwoorden op een rij
    12 feb 20253 min leestijd

    Nieuwe milieuzones in Frankrijk: zes vragen en antwoorden op een rij

    Sinds 1 januari 2025 is een milieuvignet verplicht in alle Franse steden met meer dan 150.000 inwoners. Dit betekent dat je een speciale sticker, het Crit’Air-vignet, op je voorruit moet plakken om deze zones te mogen inrijden. Daarnaast worden bestaande milieuzones uitgebreid. Waar heb je zo’n vignet nodig en waar koop je het? We zetten zes vragen en antwoorden op een rij.


    Sneller aansprakelijk zonder winterbanden
    10 feb 20252 min leestijd

    Sneller aansprakelijk zonder winterbanden

    In Nederland is het gebruik van winterbanden niet verplicht. Dit in tegenstelling tot landen zoals Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland en Luxemburg, waar winterbanden in bepaalde periodes of bij winterse omstandigheden verplicht zijn. Het niet hebben van winterbanden kan juridische en financiële gevolgen hebben. Zes vragen en antwoorden op een rij.

    Item 1 - 3 uit 3