Rembrandt Groenewegen
Expertise
Reizen en verkeer
Specialiteiten
Verkeersrecht
Verkeersstrafrecht
Onrechtmatige daad
WegbeheerdersaansprakelijkheidÂ
Over mij
Ik ben een jurist die met veel plezier zijn werkzaamheden uitoefent! Ik heb ruime kennis over verkeersaansprakelijkheid, onrechtmatige daad, wegbeheerdersaansprakelijkheid en verkeersstrafrecht. Naast het behandelen van gecompliceerde dossiers voer ik ook procedures bij de rechtbank. Bij DAS heb ik het traineeship Verkeersaansprakelijkheid opgezet en begeleid ik de trainees tijdens hun traineeship van negen maanden. Verder schrijf ik voor DAS blogs over interessante en actuele onderwerpen op het gebied van verkeersaansprakelijkheid en onrechtmatige daad, duidelijk en prettig leesbaar. Zo heb ik blogs geschreven over de aansprakelijkheid van kinderen, de elektrische step, fatbike, de juridische waarde van een ingevuld en ondertekend schade- aangifteformulier en over stormschade aan je auto. Tot slot maak ik deel uit van het bestuur van onze vakgroep Verkeer.
Zo zet ik me in voor jou
Samen met mijn klanten werk ik graag naar het beoogde resultaat toe. Ik probeer zoveel mogelijk te denken in oplossingen, te overleggen met mijn klanten en tijdig actie te ondernemen. Ik sta voor open en duidelijke communicatie in begrijpelijke taal. Ik geef mijn klanten eerlijk en open de mogelijkheden aan, maar ben ook eerlijk over wat niet haalbaar is. Ik vind het belangrijk om afspraken na te komen, goed te luisteren en tijdig actie te ondernemen.
Artikelen van Rembrandt Groenewegen
De herfst is er, ga veilig de weg op
De herfst is een prachtig seizoen, maar het brengt ook uitdagingen voor de verkeersveiligheid. Daarom is het belangrijk om tijdens deze maanden extra voorzichtig te zijn, zowel achter het stuur als op de fiets.
Jouw verantwoordelijkheid als huisdierbezitter
Wees je bewust van de verantwoordelijkheden die je hebt als bezitter van een huisdier.
Achteropaanrijdingen: situaties waarin je niet aansprakelijk hoeft te zijn
Je bent niet altijd schuldig als je bij iemand achteroprijdt. Situaties op een rij.
Geen ongeluk voor Henk, maar toch wel
Een verhaal uit de praktijk van DAS over hoe een bijna ongeluk uitmondt in onenigheid met schade als gevolg.
Van fatbike en elektrische step tot pedelec: wat mag wel en niet?
Als je deelneemt aan het verkeer ontkom je er niet aan: moderne elektrische voertuigen. Maar mogen ze op de openbare weg rijden? Ben je verzekerd als je een ongeval veroorzaakt? Kan je een boete krijgen als je ermee op de weg rijdt? En hoe zit het in het buitenland? In dit blog leggen we het uit.
Vasthouden telefoon op de fiets al voldoende voor boete
Vooral jongeren fietsen met hun telefoon in de hand of met een koptelefoon op. Veel jongeren weten de regels niet goed en zeker de gevolgen niet. Wat mag wel en niet?