jurist

Rembrandt Groenewegen

Expertise

Reizen en verkeer

Specialiteiten

Verkeersrecht

Verkeersstrafrecht

Onrechtmatige daad

Wegbeheerdersaansprakelijkheid 

profile
Illustratie voor over mij

Over mij

Ik ben een jurist die met veel plezier zijn werkzaamheden uitoefent! Ik heb ruime kennis over verkeersaansprakelijkheid, onrechtmatige daad, wegbeheerdersaansprakelijkheid en verkeersstrafrecht. Naast het behandelen van gecompliceerde dossiers voer ik ook procedures bij de rechtbank. Bij DAS heb ik het traineeship Verkeersaansprakelijkheid opgezet en begeleid ik de trainees tijdens hun traineeship van negen maanden. Verder schrijf ik voor DAS blogs over interessante en actuele onderwerpen op het gebied van verkeersaansprakelijkheid en onrechtmatige daad, duidelijk en prettig leesbaar. Zo heb ik blogs geschreven over de aansprakelijkheid van kinderen, de elektrische step, fatbike, de juridische waarde van een ingevuld en ondertekend schade- aangifteformulier en over stormschade aan je auto. Tot slot maak ik deel uit van het bestuur van onze vakgroep Verkeer.

Illustratie voor zo zet ik me in voor jou

Zo zet ik me in voor jou

Samen met mijn klanten werk ik graag naar het beoogde resultaat toe. Ik probeer zoveel mogelijk te denken in oplossingen, te overleggen met mijn klanten en tijdig actie te ondernemen. Ik sta voor open en duidelijke communicatie in begrijpelijke taal. Ik geef mijn klanten eerlijk en open de mogelijkheden aan, maar ben ook eerlijk over wat niet haalbaar is. Ik vind het belangrijk om afspraken na te komen, goed te luisteren en tijdig actie te ondernemen.

Artikelen van Rembrandt Groenewegen

Van links en toch geen schuld: Bert bewijst het met beelden
11 apr 20243 min leestijd

Van links en toch geen schuld: Bert bewijst het met beelden

Van links komen aanrijden, botsen en toch niet aansprakelijk zijn voor de schade? Hoe zit dat?


 Je kind veroorzaakt schade: en nu?
11 apr 20244 min leestijd

Je kind veroorzaakt schade: en nu?

Bij het spelen kunnen kinderen schade aan een eigendom van een ander toebrengen. Per ongeluk, maar soms ook met opzet. Hoe zit het dan met je aansprakelijkheid als ouder? Wij leggen het uit in dit blog.

Ouders betalen schade als kind met opgevoerde fatbike rijdt
03 apr 20242 min leestijd

Ouders betalen schade als kind met opgevoerde fatbike rijdt

Een opgevoerde fatbike kun je niet verzekeren tegen aansprakelijkheid. Veroorzaak je een ongeval, dan moet je de schade zelf vergoeden.

Meer verkeersboetes onder andere door nieuwe voertuigen zoals fatbikes
11 mrt 20243 min leestijd

Meer verkeersboetes onder andere door nieuwe voertuigen zoals fatbikes

Bij juridisch dienstverlener DAS steeg het aantal verkeersstrafzaken in 2023 fors ten opzichte van 2022. Wat zijn de oorzaken?

Gladheid: wegbeheerder aansprakelijk voor uitglijer?
17 jan 20243 min leestijd

Gladheid: wegbeheerder aansprakelijk voor uitglijer?

Het zal niet de eerste keer zijn dat er iemand iets te ruim de bocht doorkomt met die glibberige laag op straat. Maar ja, als het je gebeurt en je raakt van de weg waardoor er een fraaie deuk in je auto zit, wat dan? Kun je de wegbeheerder dan verwijten dat er niet gestrooid is?


 Van fatbike en elektrische step tot pedelec: wat mag wel en niet?
12 aug 20235 min leestijd

Van fatbike en elektrische step tot pedelec: wat mag wel en niet?

Als je deelneemt aan het verkeer ontkom je er niet aan: moderne elektrische voertuigen. Maar mogen ze op de openbare weg rijden? Ben je verzekerd als je een ongeval veroorzaakt? Kan je een boete krijgen als je ermee op de weg rijdt? En hoe zit het in het buitenland? In dit blog leggen we het uit.