nieuwsbericht

    Voucherplatform Checkkie waarschuwt garantieregeling pakketreizen niet verlengd

    3 min leestijd05 mrt 2021

    Het voucherplatform Checkkie.nl maakt zich zorgen om de niet langer gedekte SGR-vouchers. Het garantiefonds heeft besloten de dekking van de vouchers niet te verlengen. Het blijft bij de huidige garantiestelling van één jaar. Dit zorgt ervoor dat de consument alsnog zijn geld kwijt is bij faillissement van de reisorganisatie na afloop van dat jaar.

    Woordvoering

    Bekijk meer

    Voor consumenten was de pakketreisvoucher de veiligste voucher om te accepteren. ‘’Nu de garantie wegvalt na een jaar zullen consumenten vouchers verzilveren in plaatst van wachten tot ze weer op reis kunnen”, aldus Remco Kuilman oprichter van voucherplatform Checkkie.nl. “Reisorganisaties kunnen verwachten dat er een run ontstaat en ze de vouchers na afloop van de garantietermijn moeten uitbetalen.’’

    Als de consument na het verstrijken van de geldigheidsduur van 12 maanden nog geen geld terug heeft gekregen, kan de consument binnen twee maanden een claim indienen onder de SGR-garantieregeling. Het is nog niet duidelijk of de SGR, de voucher in het geheel gaat uitkeren.

    De verantwoordelijkheid van de aanmelding bij SGR ligt bij de consument. Checkkie.nl heeft een gratis voucherbeheerservice om de geldigheidsduur te monitoren. Zij zullen de vouchers die bij het platform in beheer zijn gegeven automatisch en gratis aanmelden bij het SGR.

    Checkkie.nl is een initiatief van juridisch dienstverlener DAS en Aviclaim om de consumenten en organisaties juridisch bij te staan bij contractuele zaken gedurende de coronaperiode. Het doel van het platform is om consumenten en bedrijven kosteloos zo goed mogelijk te informeren over hun rechten en plichten.

    Woordvoering

    Woordvoering van DAS is een verzamelaccount voor een aantal collega's van DAS die communicatie verzorgen uit naam van DAS.

    Meer artikelen van Woordvoering

    Ook interessant voor je

    Voorkom boetes in buitenland: dit moeten Nederlandse automobilisten weten
    23 jun 20253 min leestijd

    Voorkom boetes in buitenland: dit moeten Nederlandse automobilisten weten

    Dit moet je als automobilist weten om verkeersboetes in het buitenland te voorkomen.

    Nieuwe Wetgeving voor Lichte Elektrische Voertuigen (LEV's) per 1 juli: wat verandert er?
    16 jun 20253 min leestijd

    Nieuwe Wetgeving voor Lichte Elektrische Voertuigen (LEV's) per 1 juli: wat verandert er?

    Wat zijn de nieuwe regels voor Lichte Elektrische Voertuigen per 1 juli? Wij zetten het op een rij.

    Verkeersborden in het buitenland: check deze borden en voorkom boetes
    12 jun 20253 min leestijd

    Verkeersborden in het buitenland: check deze borden en voorkom boetes

    De vakantieperiode komt eraan en dan begint de grote uittocht over de Europese (snel)wegen. Ondanks alle tips om problemen op vakantie te voorkomen in de krant, op internet of op de radio, krijgen wij toch elk jaar weer veel meldingen van mensen die een verkeersboete hebben opgelopen. In veel gevallen gaat het om verkeersborden die reizigers niet begrijpen en dus onbewust een zone inrijden waar ze niet in mogen. Check daarom deze verkeersborden.

    Item 1 - 3 uit 3