blog

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid: wat betekent dat voor werknemers en werkgevers?

3 min leestijd18 apr 2020

Op 17 maart 2020 hadden al meer dan achtenzeventig duizend bedrijven werktijdverkorting aangevraagd bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vanwege het coronavirus. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte bekend dat deze regeling zal worden vervangen door het Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). In mijn blog leg ik uit wat deze nieuwe regeling betekent voor werknemers en werkgevers.

Joyce Bender

advocaat

Bekijk meer

Ondernemers die vanaf 1 maart 2020 een omzetverlies verwachten van minimaal twintig procent, kunnen van het UWV voor een periode van drie maanden maximaal 90 procent van de loonsom, afhankelijk van het inkomensverlies, vergoed krijgen onder de voorwaarde dat er geen ontslagen plaatsvinden en de werkgever het loon volledig doorbetaald. UWV zal een voorschot verstrekken van 80 procent van de tegemoetkoming die door de ondernemer is aangevraagd. Een noodmaatregel die voor zowel werkgevers als werknemers hopelijk de gevolgen beperkt houdt.

Voorbeelden

Zoals aangegeven is de hoogte van de tegemoetkoming afhankelijk van het omzetverlies en maximaal 90 procent van de loonsom. Hieronder een aantal voorbeelden van hoe de omzetdaling ten opzichte van de hoogte van de tegemoetkoming werkt:

•Als 100 procent van de omzet wegvalt, dan bedraagt de tegemoetkoming 90 procent van de loonsom;

•Als 50 procent van de omzet wegvalt, dan bedraagt de tegemoetkoming 45 procent van de loonsom;

•Als 25 procent van de omzet wegvalt, dan bedraagt de tegemoetkoming 22,5 procent van de loonsom.

Ingediende aanvragen werktijdverkorting tot en met 17 maart 2020

De regeling werktijdverkorting is per direct stopgezet. Nieuwe aanvragen zullen door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid niet meer in behandeling worden genomen. De reeds gedane aanvragen tot werktijdverkorting zullen onder de nieuwe regeling in behandeling worden genomen.

Hoe je het ook wendt of keert, het coronavirus treft zowel werkgevers als werknemers hard. In ieder geval is er meer duidelijkheid over de maatregelen die de overheid neemt.   

Disclaimer

Dit blog schetst de algemene regels en uitgangspunten. Uiteraard kan er in specifieke situaties sprake zijn van uitzonderingen. Heeft u vragen over dit onderwerp of uw specifieke situatie, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten.

advocaat

Joyce Bender

Ik ben een ervaren advocaat (vanaf 2011 werkzaam bij DAS) die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht. In 2018 rondde ik de postacademische specialisatieopleiding Grotius Arbeidsrecht cum laude af. Cliënten kunnen bij mij tere...

Meer artikelen van Joyce Bender

Ook interessant voor je

Pestgedrag op de werkvloer kan de baas geld kosten
05 feb 20243 min leestijd

Pestgedrag op de werkvloer kan de baas geld kosten

Werkgevers moeten maatregelen nemen als pesterijen bekend zijn. Valt een werkgever een verwijt te maken en je kunt aantonen dat je schade hebt geleden daardoor? Dan kan het zijn dat de werkgever een schadevergoeding moet betalen.

Sneeuw op komst: kun je thuiswerken afdwingen?
11 jan 20243 min leestijd

Sneeuw op komst: kun je thuiswerken afdwingen?

Kun je met slecht weer eisen dat je thuiswerkt? Wij geven antwoord op die vraag.

Parttimer die vrije feestdagen misloopt heeft recht op compensatie
13 dec 20233 min leestijd

Parttimer die vrije feestdagen misloopt heeft recht op compensatie

Werkgevers moeten rekening houden en waarborgen dat iedere werknemer, voltijders en deeltijders, een naar verhouding van de arbeidsduur een gelijk aantal uren vrij heeft. Een manier om te waarborgen dat werknemers een gelijk aantal uren vrij heeft, is het jaarurensysteem. Lees hier hoe dat werkt.

1 van 3