advocaat

Joyce Bender

Expertise

Werk en inkomen

Specialiteiten

Arbeidsrecht

profile
Illustratie voor over mij

Over mij

Ik ben een ervaren advocaat (vanaf 2011 werkzaam bij DAS) die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht. In 2018 rondde ik de postacademische specialisatieopleiding Grotius Arbeidsrecht cum laude af. Cliënten kunnen bij mij terecht voor vraagstukken op het gebied van het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een klantgerichte en doortastende aanpak.

Ik houd mij bezig met het adviseren, onderhandelen en procederen op het gebied van het arbeidsrecht. Ik verricht werkzaamheden voor zowel werknemers, als werkgevers. In mijn praktijk krijg ik te maken met alle voorkomende vraagstukken op onder meer het gebied van arbeidsconflicten, arbeidsvoorwaarden, arbeidsongeschiktheid, (non-)concurrentiebedingen, cao-recht, ontbindingsprocedures, reorganisaties et cetera. Ik heb een bijzondere interesse voor de statutair bestuurder, die een bijzondere positie inneemt in het arbeidsrecht. Daarnaast geef ik workshops, webinars en seminars aan ondernemers, adviseurs en juristen/advocaten op het gebied van het arbeidsrecht en schrijf ik blogs en wetenschappelijke artikelen - o.a. voor het Tijdschrift ArbeidsRecht- over arbeidsrechtelijke onderwerpen. Tot slot ben ik voorzitter van zowel het vakgroepbestuur Arbeid & Inkomen als van de Bezwarencommissie voor de toetsen voor de juniorenopleiding, beide binnen DAS.

Illustratie voor zo zet ik me in voor jou

Zo zet ik me in voor jou

Mijn kennis over de regels en de materie zet ik in om voor mijn klanten de beste en meest rechtvaardige oplossing te vinden. Daarbij staat een secuur en eerlijk juridisch advies voorop. Ik bijt mij in iedere zaak vast en ik focus mij samen met mijn klant op het doel en werk hard tot we dit bereikt hebben. Tegenover deze fanatieke kant staat een groot empathisch vermogen. Ik hecht veel waarde aan persoonlijk contact met mijn klanten en leer graag het verhaal en de personen achter de zaak kennen.

Artikelen van Joyce Bender


 UWV aanvraagformulieren voor ontslag bedrijfseconomische redenen gewijzigd: wat betekent dit?
26 nov 20223 min leestijd

UWV aanvraagformulieren voor ontslag bedrijfseconomische redenen gewijzigd: wat betekent dit?

Werkgevers krijgen niet meer automatisch een uitstel voor onderhandelingen over een beëindigingsregeling en zij moeten eerder ingaan op vragen over collectief ontslag en medezeggenschap.


 Ik word ontslagen, wat nu? Welke ontslagroutes zijn er en wat komt er allemaal bij kijken?
28 nov 20213 min leestijd

Ik word ontslagen, wat nu? Welke ontslagroutes zijn er en wat komt er allemaal bij kijken?

Merk je dat het financieel minder gaat met het bedrijf waar je werkt, er minder werk binnenkomt of zelfs bedrijfsonderdelen worden gesloten? Dan zou het kunnen zijn dat er op korte termijn een ontslagronde volgt. Beluister daarom deze podcast, zodat je weet waar je op moet letten als je werkgever je daadwerkelijk wil ontslaan.


 Wettelijk meer ruimte voor het opnemen van ouderschapsverlof
15 nov 20214 min leestijd

Wettelijk meer ruimte voor het opnemen van ouderschapsverlof

Op 12 oktober 2021 stemde de Eerste Kamer in met het ‘Wetsvoorstel betaald ouderschapsverlof’. Wat betekent dit?


 Checklist 'Ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen'
10 jul 20213 min leestijd

Checklist 'Ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen'

Merk je dat het financieel minder gaat met het bedrijf waar je werkt, er minder werk binnenkomt of zelfs bedrijfsonderdelen worden gesloten? Dan zou het kunnen zijn dat er op korte termijn een ontslagronde volgt. Bekijk deze checklist, zodat je weet waar je op moet letten bij als jouw werkgever daadwerkelijk het voornemen uitspreekt jou te gaan ontslaan en dat uiteindelijk doet na verkregen toestemming van het UWV.


 Is coronacrisis reden om te snijden in arbeidsvoorwaarden?
18 jun 20213 min leestijd

Is coronacrisis reden om te snijden in arbeidsvoorwaarden?

Gaan rechters na ruim een jaar corona milder om met eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden, zoals het inleveren van loon en/of vakantiedagen?


 Wat als je wordt ontslagen vanwege bedrijfseconomische redenen?
10 jun 20213 min leestijd

Wat als je wordt ontslagen vanwege bedrijfseconomische redenen?

Je opent maandag je agenda en ziet een gesprek met je leidinggevende en HR gepland staan. Je werkgever kampt al een tijdje met financiële problemen en je voelt de bui al hangen. En ja hoor; jij en een van je andere collega’s zijn de pineut. Naast dat dit een emotionele gebeurtenis is, komt er ook nog veel informatie op je af. Je hoort termen als “vaststellingsovereenkomst”, “ontslagprocedure bij het UWV”, “transitievergoeding” en meer van dit soort onbekende termen. Hoe weet je nu of jouw werkgever de regels volgt en wat jouw rechten zijn?