Arbeidsmediation: de voordelen voor jou als werknemer

Na ruim 25 jaar dienstverband wil je werkgever je ontslaan. Jij hebt al die jaren je hele ziel en zaligheid gestopt in je werk. Een ontslag komt dan hard aan. Je bent boos. Waarom zou je nog om de tafel willen zitten met je aanstaande ex-werkgever? Omdat het je uiteindelijk toch beter zal doen. Vooral met behulp van mediaton.

Ik merk dat werknemers in zo’n situatie vaak helemaal geen trek hebben in een mediationtraject. Zij zien er tegenop. Maar niets is zo vervelend dan weggaan met ruzie, helemaal als je een lang arbeidsverleden hebt bij het bedrijf. Je bouwt toch een relatie op met je werkgever.

Voorkom juridische procedures

Het voordeel van mediation is dat je niet vervalt in gekissebis en juridische procedures, maar zoekt naar een oplossing. Dat kan uiteindelijk zijn dat je afscheid neemt van elkaar, maar ook bijvoorbeeld tot aanpassing van werkzaamheden of een overplaatsing. Neem je afscheid van elkaar? Dan kun je hierover afspraken maken. Bij een nieuwe werkgever kun je dan aangeven dat je in goed overleg met je vorige baas uit elkaar bent gegaan. Sta je voor je pensioen? Dan kun je je hele carrière op een goede manier afsluiten.

Verder met je leven

Daarom adviseer ik cliënten vaak mediation. Hoewel mensen het heel spannend vinden, zijn ze achteraf toch erg blij dat ze het traject van mediation gevolgd hebben. Een geslaagde mediation brengt rust en zorgt ervoor dat je weer verder kunt met je leven.

Hulp nodig?

Heb je een conflict met je werkgever, en zie je een rechtszaak niet zitten? Bekijk de mogelijkheden voor mediation.

Christa Verploeg Mediator
Als jurist help ik ondernemers en particulieren met het oplossen van hun problemen bij bijvoorbeeld het (ver)huren van bedrijfsruimte of woningen. Ook help ik hen bij geschillen op het gebied van de (ver)koop van onroerende zaken, het appartementsrecht en burenrecht.
Meer artikelen van Christa

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden