Aannemer laat echtpaar in de kou staan

Mary en Hein de Groot* zijn gepensioneerd en brengen veel tijd door in hun woning. Ze willen er warmpjes bij zitten en hebben daarom vloerverwarming laten aanbrengen in de woonkamer. Lekker comfortabel. Maar dat valt tegen. De vloerverwarming is in een te dikke laag beton gestort en de woning wil maar niet warm worden.

Hein wordt er zelfs letterlijk ziek van. Er moet echt iets gebeuren. Maar de aannemer wil van niets weten. Hij ontkent het probleem en zegt dat er niets van waar is. Keer op keer vangen ze bot bij de aannemer. Voor Mary en Hein is de maat vol. Heel begrijpelijk.

5 jaar

Ze nemen contact met mij op en doen geëmotioneerd hun verhaal. Ik ga voor ze aan de slag en benader de aannemer. Maar ook ik stuit op alleen maar onwil. Na jaren gebakkelei zonder resultaat komt het uiteindelijk tot een mondelinge behandeling bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Daar gaat de aannemer uiteindelijk over stag. Hij biedt zijn excuses aan.

Vergoeding

De aannemer zorgt ervoor dat er in de woonkamer alsnog radiatoren komen. De vloerverwarming wordt afgekoppeld. Ook betaalt de aannemer 10.000 euro vergoeding voor de extra stookkosten, het ongemak, de installatiekosten én de proceskosten. Mary en Hein zitten er weer warmpjes bij.

Disclaimer

Dit verhaal is van een paar jaar geleden en echt gebeurd, maar de namen en kernmerken van de personages die in dit verhaal worden geportretteerd zijn fictief.

Woordvoering
Woordvoering van DAS is een verzamelaccount voor een aantal collega's van DAS die communicatie verzorgen uit naam van DAS.
Meer artikelen van Woordvoering

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden