case

Droombadkamer door aannemer geruïneerd

3 min leestijd01 jun 2021

Een verschrikkelijke puinzooi was het. Ik ben zelf bij mijn cliënten Hans* en Gerard* langsgegaan om een kijkje te nemen in hun gerenoveerde badkamer. Het was om te janken. Hun badkamer was niet gerenoveerd, maar geruïneerd

W

Woordvoering

Bekijk meer

Niets deed het, niets was netjes afgewerkt en ze moesten zich wassen in de keuken. De aannemer was zich van geen kwaad bewust. Hij had niet alleen prutswerk afgeleverd, maar toonde totaal geen inzicht van zaken. Laat staan dat hij begrip had voor de hoogoplopende emoties van Hans en Gerard. Het geld dat ze in die felbegeerde renovatie hadden gestoken, had een grote emotionele waarde.

Hart onder de riem

Niet zo gek dat ze er het bijltje bij neer wilden gooien. Maar tegelijkertijd was dat nergens voor nodig. Ik heb bij Hans en Gerard thuis de zaak besproken en ze een hart onder de riem gestoken. Die aannemer moest voelen dat het meer dan menens was. Juridisch hadden we alle gelijk van de wereld, want we konden alle gebreken keihard aantonen.

Netjes afgewerkt

Ik maakte een plan van aanpak en stelde de aannemer in gebreke. Hij moest binnen een gestelde termijn de badkamer herstellen. Dat deed hij niet. Ook niet na ettelijke telefoontjes, mails en brieven. Pas bij de rechter en na het leggen van conservatoir beslag hebben we hem zover gekregen dat hij betaalde. Inmiddels heeft een ander klusbedrijf de badkamer netjes afgewerkt. Hans en Gerard kunnen zich nu dus volledig onderdompelen in het weldadige sop van hun opgefriste badkamer.

Disclaimer

Dit verhaal is van een paar jaar geleden en echt gebeurd, maar de namen en kernmerken van de personages die in dit verhaal worden geportretteerd zijn fictief.

W

Woordvoering

Woordvoering van DAS is een verzamelaccount voor een aantal collega's van DAS die communicatie verzorgen uit naam van DAS.

Meer artikelen van Woordvoering

Ook interessant voor je

Verbouwingen appartementen leiden vaak tot verdeeldheid van VvE met bewoners
11 apr 20243 min leestijd

Verbouwingen appartementen leiden vaak tot verdeeldheid van VvE met bewoners

Veel geschillen bij VvE's gaan over verbouwingen. Eigenaars moeten namelijk vaak toestemming vragen aan de vergadering van de VvE en de VvE geeft soms om onjuiste redenen wel of juist geen toestemming.  

Naar een ruimhartige en spoedige schadeafhandeling
06 mrt 20244 min leestijd

Naar een ruimhartige en spoedige schadeafhandeling

Drie juristen vertellen over de mijnbouwschadezaken die zij behandelen. Urgente, ingewikkelde en gevoelige materie. Hoe ging en gaat dat?

Overgangsrecht binnen de Omgevingswet: wat betekent dit voor jou?
20 feb 20245 min leestijd

Overgangsrecht binnen de Omgevingswet: wat betekent dit voor jou?

Hier lees je wanneer er nieuwe of oude regels gelden met de komst van de Omgevingswet en waar je rekening mee moet houden.

1 van 3