Hoe werkt het buitengerechtelijke incassotraject?

Nadat u online uw incasso-opdracht hebt ingediend, gaat onze incassopartner voor u aan de slag om de factuur alsnog te innen bij uw klant. Zo ziet het incassoproces eruit:

buitengerechtelijk_incassotraject.PNG

1. Online uw incasso-opdracht indienen

Uw onbetaalde factuur kunt u indienen via het online indienformulier. U kunt hier eenvoudig uw facturen en aanmaningen uploaden. Het invullen van een e-mailadres en telefoonnummer van de debiteur verhoogt de kans van slagen op het incasseren van de factuur. Als u deze informatie direct invult, kan onze incassopartner op meerdere manieren contact zoeken met uw klant. Nadat u uw opdracht heeft ingediend, pakt onze incassopartner de afhandeling verder op.

2. Online uw incasso-opdracht volgen

U ontvangt per e-mail een ontvangstbevestiging van uw incasso-opdracht. Binnen 5 werkdagen ontvangt u per e-mail een inlogcode en een wachtwoord voor het webportaal voor incassozaken. Hier kunt u de voortgang van uw incasso-opdracht nauwlettend volgen.

3. Incassospecialist start het incassotraject

Om uw factuur te innen, neemt onze incassopartner in korte tijd meerdere keren contact op met uw klant. Dit gebeurt schriftelijk, telefonisch en per e-mail. Onze incassopartner vraagt uw klant om de factuur zo snel mogelijk te betalen, inclusief rente en incassokosten. Is uw klant van mening dat hij een reden heeft om niet te betalen? Dan nemen wij contact met u op en bespreken we mogelijke vervolgstappen.

4. Incasso-opdracht afgerond

Het buitengerechtelijke incassotraject neemt gemiddeld 45 dagen in beslag. Vaak leidt dit tot een oplossing: de klant heeft de openstaande factuur volledig of deels betaald, of er is een betalingsregeling met hem afgesproken. Blijft de betaling uit? Dan nemen wij contact met u op en bespreken we de mogelijke vervolgstappen.

Procedure voor de rechter

Leidt het incassotraject niet tot betaling, dan kunnen we samen bepalen of we een gerechtelijke procedure starten. We onderzoeken eerst of uw incasso-opdracht juridisch en financieel kans van slagen heeft. Zo ja, dan starten we met uw toestemming een gerechtelijk incassotraject.

Heeft deze informatie je geholpen?

We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.