advocaat

Annemieke Ippel

Geregistreerd rechtsgebied

Erfrecht

Expertise

Familie en relatie

Specialiteiten

Contractenrecht

Onrechtmatige daad

Reis- en luchtvaart

profile
Illustratie voor over mij

Over mij

Als erfrechtadvocaat sta ik je graag bij in alle momenten van een zaak: van een advies over het aanvaarden tot een nalatenschap tot en met het procederen in hoger beroep. Het liefst voorkom ik een gerechtelijke procedure en streef ik ernaar om een dossier op een snelle en praktische wijze op te lossen. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Indien er geprocedeerd moet worden zet ik mij volledig in voor een goed resultaat.

Illustratie voor zo zet ik me in voor jou

Zo zet ik me in voor jou

Ik houd van open en eerlijke communicatie. Ik geef altijd eerlijk aan welke (on)mogelijkheden er zijn. In overleg met mijn klant maak ik een plan van aanpak. Bovendien vind ik het belangrijk om duidelijk te communiceren en juridische vaktaal te vermijden.

Artikelen van Annemieke Ippel


 Johanna’s broer maakt moeders overlijden nóg verdrietiger
13 okt 20234 min leestijd

Johanna’s broer maakt moeders overlijden nóg verdrietiger

Johanna is samen met haar broers en zussen erfgenaam geworden in de nalatenschap van haar moeder. Hun moeder had in haar testament de oudste broer benoemd tot executeur. Die ging goed van start maar al gauw ging het mis. Johanna is samen met haar broers en zussen erfgenaam geworden in de nalatenschap van haar moeder. Hun moeder had in haar testament de oudste broer benoemd tot executeur. Die ging goed van start maar al gauw ging het mis. In dit blog lees je hoe wij konden helpen.


 Lotte rekent af met inhalige zus
15 jun 20233 min leestijd

Lotte rekent af met inhalige zus

Net na het overlijden van haar vader ontdekte Lotte* dat haar oudere zus forse bedragen had afgeschreven van zijn rekening. Haar zus bleek in een korte periode maar liefst 19.000 euro aan zichzelf overgeschreven te hebben.