Over mij
Ik ben specialist personen- en familierecht en jeugdrecht.
Wat ik belangrijk vind voor jou
Goed en helder communiceren over wat klanten van mij kunnen verwachten, maar ook wat hun rechtspositie is vind ik belangrijk.
Artikelen van Lennard van Kesteren

APK'tje voor het ouderschapsplan: geen overbodige luxe
Wat als blijkt dat bepaalde regelingen in het ouderschapsplan niet goed (meer) werken? Soms is het nodig om een herziening van het ouderschapsplan aan te vragen. Zelfs het beste plan heeft af en toe wat finetuning nodig.
Alleen op vakantie met je kinderen? Maak er geen rechtszaak van!
Vaak vergeten gescheiden ouders op tijd belangrijke afspraken met elkaar te maken. Zoals de ander toestemming vragen voor een buitenlandse reis met hun minderjarige kinderen. Wij geven advies en tips in ons blog.
Bij haar moeder kan toegetakelde Vera nu echt niet wonen
Bij dochter Vera* die bij haar moeder Ella* woont, zijn ernstige verwondingen geconstateerd. Wat is hier aan de hand? Lees hier de blog van onze collega over hoe hij hielp bij een zaak over een uithuisplaatsing.
Podcast: Ruzie over omgangsregeling met je kinderen. Hoe los je het op?
Je hebt een nieuwe baan of je gaat verhuizen en daarom wil je de omgangsregeling met je kinderen wijzigen. Of je wil met je kinderen op vakantie naar het buitenland maar je ex-partner geeft daar geen toestemming voor. Hoe kun je ruzie over de omgangsregeling voorkomen of oplossen? In deze podcast deelt Lennard van Kesteren, advocaat familierecht bij DAS zijn ervaringen en geeft tips.
Plichten voor stiefouders: wat verandert er?
De verplichting, die stiefouders in bepaalde gevallen verplicht om financieel bij te dragen aan de ondersteuning van hun stiefkinderen, komt te vervallen. Hoewel deze verandering zal leiden tot een eenvoudigere en efficiëntere berekeningswijze van kinderalimentatie, blijft de impact op bestaande alimentatieverplichtingen nog onzeker.
Nalatigheid over voogdij krijgt een naar staartje
Ouders hadden tijdens hun relatie, en ook na het verbreken daarvan, niet geregeld dat de vader het mede-ouderlijk gezag zou hebben over beide zonen. Alleen voor de oudste zoon was dat geregeld. Als de moeder helaas komt te overlijden krijgt dit nog een juridische nasleep. Lees hier over de afloop van deze zaak.