De Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het beleid van de Statutaire Directie en op de algemene gang van zaken binnen DAS Holding en de met haar verbonden ondernemingen. De taken en verantwoordelijkheden zijn opgenomen in de statuten en reglement van de Raad van Commissarissen.
Freek Wansink

Freek Wansink (1954)

Voorzitter van de Raad van Commissarissen, lid van de Remuneratie-, Selectie- en Benoemingscommissie en van de Audit Commissie

Freek Wansink was van 2005 tot en met mei 2015 CEO bij Generali. Daarvoor was hij managing director bij Nationale Nederlanden. Van 2006 tot en met 2015 was hij vicevoorzitter van het Verbond van Verzekeraars. Verder is Freek Wansink lid van de Raad van Commissarissen CED en TVM.

James Henderson 

James Henderson (1975)

Lid van de Raad van Commissarissen en vicevoorzitter, lid van de Remuneratie-, Selectie- en Benoemingscommissie

James Henderson is bij ERGO Group AG sinds 1 januari 2019 verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten voor rechtsbijstandverzekeringen als CEO ERGO Global Legal Protection. Daarvoor was hij onder meer Managing Director Insurance UK & Ireland en lid van het bestuur van DAS UK Group. Verder bekleedde hij verschillende managementposities bij verzekeraars waaronder Standard Life en Police Mutual Group. James is eveneens voorzitter van de Raad van Commissarissen van DAS België en van DAS Spain, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van DAS Italy (Difesa Automobilistica Sinistri SpA) en lid van de Raad van Commissarissen van DAS UK en DAS Austria.

Carin Gorter

Carin Gorter (1963)

Lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Audit Commissie

Carin Gorter is commissaris bij Basic Fit, TKH Group en verzekeraar TVM. Daarnaast is zij lid van de Monitoring Commissie Accountancy en lid van de Externe Audit Committee van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Carin Gorter vervulde verschillende managementfuncties bij Rabobank en ABN AMRO.

Rob van Holten

Rob van Holten (1955)

Lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Remuneratie-, Selectie- en Benoemingscommissie

Rob van Holten was van 2008 tot en met 2014 directeur en medeoprichter van Qbuzz. Daarvoor was hij onder andere vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Connexxion en directeur bij ISS. Rob van Holten is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Reisinformatie Groep. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Livio.

Heiko Stuber

Heiko Stüber (1968)

Lid van de Raad van Commissarissen en lid van de Audit Commissie

Heiko Stüber is sinds 1 januari CFO bij ERGO Group AG, waar hij sinds 2011 werkte als Head Group Accounting and Group Controlling. Daarvoor bekleedde hij audit- en managementfuncties bij KPMG en AXA.