blog

Checklist: vakantie in coronatijd

3 min leestijd29 jul 2020

Ga je in deze coronatijd op vakantie? Wees extra alert! Op de website van de rijksoverheid vind je veel informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er is ook een gratis app van het ministerie met informatie over de vakantiebestemming. Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat en raadpleeg vlak voor vertrek alle informatie. Gebruik om teleurstellingen te voorkomen de volgende tips!

W

Woordvoering

Bekijk meer

Wat te doen voor vertrek?

Tip 1

Heb je twijfels over de mogelijkheden en eventuele beperkingen als gevolg van het coronavirus? Vraag het na bij je reisorganisatie. Vraag concreet of er op locatie (resort, hotel, camping, enzovoort) beperkingen zijn en zo ja, welke. Denk bijvoorbeeld aan eventuele beperkingen in het gebruik van een zwembad, sportfaciliteiten, restaurants, shows en alles wat normaal gesproken in je resort of hotel of op de camping wordt geregeld. Zijn beperkingen op voorhand bij je bekend en zijn die belangrijk voor je? Overleg met je reisorganisatie of dit van invloed is op de betaalde reissom. Overweeg eventueel een nieuwe datum als door de beperkingen het reisplezier sterk vermindert.

Tip 2

Kom je ondanks dat je goed geïnformeerd hebt, toch voor verrassingen te staan? Leg dan goed vast wat er afwijkt van de oorspronkelijke afspraken en omschrijvingen. Maak foto’s, bijvoorbeeld van een ‘zwembad gesloten’-verklaring.

Tip 3

Klaag ook ter plekke bij de accommodatie/verhuurder en stel de reisorganisatie direct op de hoogte. Doe dat aantoonbaar met bijvoorbeeld een e-mail en vraag of er een alternatief of oplossing mogelijk is.

Tip 4

Welke eventuele beperkingen zijn er buiten de locatie? Houd er rekening mee dat dit buiten de verantwoordelijkheid van de reisorganisatie valt, tenzij je bijvoorbeeld een rondreis of bezoek aan een museum hebt bijgeboekt. Denk op voorhand goed na wat je wil gaan doen en wat voor jou belangrijk is.

Tip 5

Houd rekening met eventuele reserveringen voor bijvoorbeeld restaurants of musea om teleurstelling te voorkomen. Je loopt net als in Nederland het risico dat je niet meer zomaar een lokaal hotel of restaurant kunt binnenlopen om een kamer te boeken of te eten.

Tip 6

Controleer het lokale openbaar vervoer als je daar gebruik van wil maken. Is er een afwijkende dienstregeling, zijn er beperkingen? Moet je een mondkapje dragen? Aan welke regels moet je je houden?

Tip 7

De overheid repatrieert niet bij een negatief reisadvies! Houd het nieuws (ook lokaal) goed in de gaten en de informatie van je reisorganisatie en de luchtvaartmaatschappij. Check daarnaast de app van de rijksoverheid: er kunnen ook verschillen per regio zijn.

W

Woordvoering

Woordvoering van DAS is een verzamelaccount voor een aantal collega's van DAS die communicatie verzorgen uit naam van DAS.

Meer artikelen van Woordvoering

Ook interessant voor je


 Aanrijding in het buitenland: zo moet je handelen
27 aug 20233 min leestijd

Aanrijding in het buitenland: zo moet je handelen

Aanrijding op vakantie in het buitenland? Volg deze stappen!


 Vakantiehuisje of hotel niet zoals verwacht? Dit moet je doen
27 aug 20233 min leestijd

Vakantiehuisje of hotel niet zoals verwacht? Dit moet je doen

Wat kun je doen als je accommodatie niet voldoet? Wij geven drie tips.


 Van fatbike en elektrische step tot pedelec: wat mag wel en niet?
12 aug 20235 min leestijd

Van fatbike en elektrische step tot pedelec: wat mag wel en niet?

Als je deelneemt aan het verkeer ontkom je er niet aan: moderne elektrische voertuigen. Maar mogen ze op de openbare weg rijden? Ben je verzekerd als je een ongeval veroorzaakt? Kan je een boete krijgen als je ermee op de weg rijdt? En hoe zit het in het buitenland? In dit blog leggen we het uit.

1 van 3