blog

Baan kwijt door wangedrag op virtuele bedrijfsborrel: kan dat?

3 min leestijd23 jan 2022

De feestdagen staan voor de deur en daarmee ook de kerst- en nieuwjaarsborrels. Deze zullen dit jaar weer virtueel moeten plaatsvinden. Maar wat als collega’s zich virtueel misdragen? Kan dat leiden tot ontslag?

Pascal Besselink

advocaat

Bekijk meer

We hebben het misschien allemaal wel eens meegemaakt: een collega die tijdens de kerst- of nieuwjaarsborrel net iets te diep in het glaasje heeft gekeken en zich vervolgens begon te misdragen. Vaak loopt het met een sisser af. Maar niet altijd. Afgelopen jaren zijn er verschillende arbeidsrechtelijke uitspraken geweest waarbij werknemers (fors) over de schreef waren gegaan op een bedrijfsborrel met ontslag (op staande voet) als gevolg.

Twee voorbeelden

Dat het niet zo verstandig is om een collega publiekelijk voor andere collega’s voor schut te zetten, ondervond een politieagent. Hij kreeg een disciplinaire straf opgelegd op grond van plichtsverzuim door op een kerstviering een collega ten overstaan van ongeveer 140 collega’s voor schut te zetten. Hij droeg de volgende tekst voor: “Op de werkvloer heb je met een collega iets willen opbouwen. Nota bene een collega die op het punt stond om te gaan trouwen. Zoals iedereen weet is het zover niet gekomen en uit elkaar gespat zijn al jouw dromen. Je hebt liggen vloeken en schelden en tieren, maar je zult toch helemaal alleen dit jaar Kerstmis moeten vieren”.

Een werknemer die tijdens de kerstborrel van zijn werk cocaïne bij zich had en de drug ook aanbood aan een collega, kreeg ontslag op staande voet. Hij viel deze collega zelfs aan met een ploertendoder toen die het aanbod afsloeg. Zelf snoof hij in de kantine een lijntje. De rechter vond het ontslag op staande voet terecht. Geen baan meer en geen ww-uitkering voor de werknemer.

Wanneer rechtvaardigt wangedrag ontslag op staande voet?

Uiteraard zijn dit extreme gevallen. Het zijn altijd de concrete feiten en omstandigheden van het geval die maken dat een ontslag (op staande voet) in een bepaalde situatie is gerechtvaardigd. Dat geldt ook voor incidenten op bedrijfsborrels.

Wangedrag tijdens virtuele borrel

Die borrels zullen dit jaar niet of nauwelijks plaatsvinden. Maar je ziet wel dat veel bedrijven de jaarlijkse afsluiter of de start van het nieuwe jaar via een online borrel organiseren. Maar wat nu als de werknemer om 17:00 uur straalbezopen achter de laptop kruipt om aan de virtuele borrel deel te nemen en daar collega’s gaat schofferen?

Als goed werknemer gedragen

Ook vanachter de computer heb je je als goed werknemer te gedragen. Misdragingen, ook in je eigen huis, achter je eigen computer kunnen arbeidsrechtelijke gevolgen hebben. Werknemers kunnen zich niet vrijpleiten door te zeggen dat het wangedrag in de privé-omgeving plaatsvond en het daarom geen gevolg kan hebben voor je baan.

Gevolgen van wangedrag in privé-omgeving

Ga je over de schreef tijdens de zoomborrel? Afhankelijk van de ernst van het wangedrag kunnen de gevolgen variëren van een officiële waarschuwing tot in het uiterste geval ontslag (op staande voet). Het verweer dat je drank thuis nuttigde zal waarschijnlijk niet baten. Gelukkig zal het in de meeste gevallen zonder problemen verlopen.

Ik wens je een meesterlijk 2022!

advocaat

Pascal Besselink

Ik houd mij vanaf 1997 bezig met het arbeidsrecht. Als advocaat sta ik zowel werkgevers als werknemers bij. In 2010 rondde ik cum laude de postdoctorale Specialisatie Opleiding Grotius Arbeidsrecht af en in 2011 de Leergang P...

Meer artikelen van Pascal Besselink

Ook interessant voor je

Verzwijgen uitzicht op nieuwe baan kost je geld
10 jan 20243 min leestijd

Verzwijgen uitzicht op nieuwe baan kost je geld

Het verzwijgen van uitzicht op een nieuwe baan kan uitmonden in het terugeisen van ontslagvergoedingen of zelfs resulteren in ontslag op staande voet. Lees hier hoe dat precies zit...

Vaak te laat komen kan je je baan kosten
28 dec 20233 min leestijd

Vaak te laat komen kan je je baan kosten

Vaak of structureel te laat op het werk komen, kan arbeidsrechtelijke gevolgen hebben. Je leest hier welke.

Tien spraakmakende en opvallende arbeidsrechtzaken in 2023
27 dec 20234 min leestijd

Tien spraakmakende en opvallende arbeidsrechtzaken in 2023

Een selectie van spraakmakende, leuke, smeuïge, maar soms ook treurige arbeidsrechtzaken in 2023.

1 van 3