Pascal Besselink
Geregistreerd rechtsgebied
Arbeidsrecht
Expertise
Werk en inkomen
Specialiteiten
Arbeidsrecht
Pensioenrecht

Over mij
Ik houd mij vanaf 1997 bezig met het arbeidsrecht. Als advocaat sta ik zowel werkgevers als werknemers bij. In 2010 rondde ik cum laude de postdoctorale Specialisatie Opleiding Grotius Arbeidsrecht af en in 2011 de Leergang Pensioenrecht. Ik richt me onder meer op het ontslagrecht en re-integratievraagstukken. Ook adviseer en procedeer ik regelmatig over concurrentiebedingen. Dit onderwerp heeft mijn grote interesse. Ik verzorg cursussen, presentaties en webinars over verschillende arbeidsrechtelijke onderwerpen en publiceer in diverse vaktijdschriften. Ik schrijf blogs en treed regelmatig op als woordvoerder over actuele arbeidsrechtelijke onderwerpen in kranten en tijdschriften, en op radio en tv. Op die manier probeer ik als meester in juridische hulp het recht toegankelijk te maken voor iedereen.
Zo zet ik me in voor jou
Ik vind het belangrijk om persoonlijk contact te hebben met mijn klanten. Toegankelijkheid en korte lijntjes zijn dan voor mij essentieel.
Artikelen van Pascal Besselink
10 jaar Wet werk en zekerheid: werkgevers niet goedkoper uit
De Wet werk en zekerheid (Wwz) bestaat 1 juli tien jaar. Het ontslagrecht moest worden vereenvoudigd, de rechtsgelijkheid en rechtszekerheid bij ontslag moest worden bevorderd en de ontslagvergoeding moest worden beperkt. Maar is dat ook gelukt?
Vakantiedagen opnemen: drie vragen en antwoorden op een rij
De zomer is begonnen en daarmee ook de vakantieperiode. Dat vergt afstemming en sommige werknemers hebben een verplichte vakantieperiode. Maar hoe is het eigenlijk geregeld? Werknemers hebben vaak meer rechten dan ze denken. Ik geef hieronder antwoord op drie veelgestelde vragen.
Werken in de hitte: dit moet je weten
Hoewel de wet niet precies voorschrijft wanneer het te warm is om te werken, hebben werknemers wel degelijk rechten. Wat moeten werkgevers regelen bij werken in de hitte?

Kater na finale of festival: heeft dat gevolgen voor je baan?
Heeft het gevolgen voor je baan als je je ziek meldt na een festival met te veel drank? Lees in ons blog hoe het zit.

Werknemers moeten zelf oplossing zoeken bij NS-staking
Hoe los je het op met je werkgever als je door staking van Openbaar Vervoer niet naar je werk kunt? En kost je dat dan een vrije dag?

Wettelijke vakantiedagen: wat zijn de plichten van werkgevers?
Nog maar een paar weken en dan is het al weer 1 juli. De datum waarop volgens sommige werkgevers de wettelijke vakantiedagen over 2024 automatisch vervallen. Maar is dat wel zo?