case

Baas houdt oogje in het zeil bij surfende werknemer

3 min leestijd03 jan 2019

Hij vermoedde het al langer, maar nu had Pieter* het harde bewijs. Richard*, een van zijn medewerkers, was op zijn werk erg veel aan het internetten. Van de vier uur dat Richard moest werken, besteedde hij drieënhalf uur om te surfen op het web. Voor Pieter was de maat vol. Hij wilde hem op staande voet ontslaan. Maar dat ging niet zomaar.

W

Woordvoering

Bekijk meer

Toen Pieter het sterke vermoeden had gekregen dat Richard wel heel erg veel aan het internetten was tijdens werktijd, installeerde hij een programma om Richard te volgen. Wat bleek? Zodra de schoonmaker weg was, zat Richard alleen maar websites te bekijken. Met dat bewijs in handen wilde Pieter ontslag op staande voet geven.

Geen beleid

Pieter vroeg eerst advies aan een collega van mij. Zij zocht uit of Pieter wel een dringende reden had om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Pieter had namelijk geen beleid vastgelegd over internetgebruik op de werkvloer. Daarnaast had Pieter Richard niet gemeld dat hij zijn internetgebruik zou controleren. Ook had Pieter hem in die drie maanden nooit een waarschuwing gegeven.

Verwijtbaar handelen?

Het was maar de vraag of een ontslag op staande voet voor de rechter stand zou houden. Pieter liep ook het risico dat hij verschillende vergoedingen zou moeten betalen. Als een rechter zou oordelen dat Richard niet ernstig verwijtbaar gehandeld had, zou hij recht hebben op een transitievergoeding.

Privacy

In overleg met Pieter deed mijn collega een beëindigingsvoorstel aan Richard. Die was het daar niet mee eens en vond op zijn beurt dat zijn privacy was aangetast. Daarnaast had hij nooit een waarschuwing gekregen tijdens de drie maanden dat zijn surfgedrag werd gevolgd.

Onderling

Het ontslag van Richard werd uiteindelijk onderling geregeld. Beiden wilden niet voor de rechter het gevecht aangaan. Pieter was blij dat hij eerst advies had ingewonnen en niet direct ontslag op staande voet had gegeven. Dat had hoogstwaarschijnlijk geen standgehouden.

W

Woordvoering

Woordvoering van DAS is een verzamelaccount voor een aantal collega's van DAS die communicatie verzorgen uit naam van DAS.

Meer artikelen van Woordvoering

Ook interessant voor je

Verzwijgen uitzicht op nieuwe baan kost je geld
10 jan 20243 min leestijd

Verzwijgen uitzicht op nieuwe baan kost je geld

Het verzwijgen van uitzicht op een nieuwe baan kan uitmonden in het terugeisen van ontslagvergoedingen of zelfs resulteren in ontslag op staande voet. Lees hier hoe dat precies zit...

Vaak te laat komen kan je je baan kosten
28 dec 20233 min leestijd

Vaak te laat komen kan je je baan kosten

Vaak of structureel te laat op het werk komen, kan arbeidsrechtelijke gevolgen hebben. Je leest hier welke.

Tien spraakmakende en opvallende arbeidsrechtzaken in 2023
27 dec 20234 min leestijd

Tien spraakmakende en opvallende arbeidsrechtzaken in 2023

Een selectie van spraakmakende, leuke, smeuïge, maar soms ook treurige arbeidsrechtzaken in 2023.

1 van 3