Hulp bij incasso en debiteurenbeheer

Een incasso dien je in als je klant je factuur niet betaalt en je alles al geprobeerd hebt. Hier lees je over hulp bij incasso: over hoe een incassotraject werkt, hoe je een incassobrief stuurt. En ook hoe je een incasso kunt voorkomen met goed debiteurenbeheer.

Incassobrieven

  • Stel direct online op
  • Voldoen aan Wet Incassokosten
  • Aangetekend mailen mogelijk
  • Gratis voorbeeldbrieven

Beoordelen situatie

  • Beoordeling van je juridische kans van slagen
  • Advies over de beste strategie

Verzekerd bij DAS?

Ben je bij ons verzekerd? Dan helpen wij je graag met het innen van je factuur

Gebruik de pijltjes toetsen om alle producten te zien.

Wat is incasso?

Bij het indienen van een incasso neem je juridische stappen om je klant je factuur te laten betalen. Dat is behoorlijk serieus. Blijf daarom altijd goed in contact met je klant als je merkt dat hij je factuur niet betaalt. Bij een incassotraject laat je het innen van je factuur aan een andere partij over. In verschillende stappen probeert die partij de factuur voor jou betaald te krijgen

Buitengerechtelijke incassokosten

Bij het indienen van een incasso-opdracht komen kosten kijken. Deze kosten noemen we ook wel buitengerechtelijke incassokosten. De incassokosten die je mag berekenen aan je klant, zijn opgebouwd als percentage van je factuurbedrag. Het minimumbedrag aan incassokosten is € 40,- en het maximum is € 6.775,-. Lees hier meer over buitengerechtelijke incassokosten.

Hoogte incassokosten berekenen

Met staffels bereken je de uiteindelijke hoogte van de incassokosten van jouw factuur. Heb je daar hulp bij nodig? We helpen je graag met voorbeeldberekeningen. Je kunt ook onze rekentool gebruiken. Lees meer over incassokosten berekenen.

Wet Incassokosten

Een deel van de incassokosten mag je aan de klant doorberekenen, bovenop het factuurbedrag. Daar zijn wettelijke eisen voor. Daarnaast zijn er nog andere regels om rekening mee te houden. Aan welke wettelijke eisen je incasso moet voldoen, lees je in de Wet Incassokosten.

Ben je verzekerd bij DAS en heb je een vraag over incasso?

Je kunt ons altijd even bellen voor advies, op telefoonnummer 088 3279 800. Of lees hier hoe je een incasso kunt indienen.

Lees verder