blog

    Webinar voor mkb’ers in de vrijetijdsindustrie over de gevolgen van de coronacrisis

    2 min leestijd13 dec 2020

    Voucherplatform Checkkie.nl organiseert op donderdag 3 december 2020 een gratis webinar voor door de coronacrisis getroffen mkb- bedrijven uit de vrijetijdsindustrie. Veel mkb-bedrijven moeten door annuleringen van reizen en evenementen plotseling aan de slag met geschillen van klanten. Hoe zorg je ervoor dat je de gevolgen juridisch goed aanvliegt en klanten tevreden houdt zonder zelf in moeilijkheden te komen? Tijdens het webinar leggen Aviclaim en DAS- beiden initiatiefnemers van Checkkie.nl- uit hoe het juridisch zit en waar je als ondernemer op moet letten.

    Woordvoering

    Bekijk meer

    Verdubbeling van aantal geschillen

    Ondernemers die eerder niet zoveel geschillen hadden, krijgen daar nu vaak wel mee te maken. Uit onderzoek blijkt dat het aantal geschillen meer dan verdubbeld is sinds de coronacrisis. Het doel van het webinar van Aviclaim en DAS is mkb’ers op een laagdrempelige manier te informeren. Op Checkkie.nl website kunnen getroffen ondernemers zich gratis aanmelden.

    Checkkie.nl ook voor ondernemers

    Checkkie.nl helpt consumenten én het bedrijfsleven met juridisch advies. Want iedereen is het meest gebaat bij goede oplossingen in deze zware omstandigheden. Gedupeerde consumenten en ondernemers kunnen hiervoor terecht op Checkkie.nl. “Uiteindelijk kan veel gedoe worden voorkomen als ondernemers weten voor welke uitdagingen ze staan”, zegt Silvia Onos van juridisch dienstverlener DAS. Inschrijven voor het webinar kan tot 1 december via de website van Checkkie.nl.

    Woordvoering

    Woordvoering van DAS is een verzamelaccount voor een aantal collega's van DAS die communicatie verzorgen uit naam van DAS.

    Meer artikelen van Woordvoering

    Ook interessant voor je

    Werknemer kan vaker ‘scoren’ bij ontbindingsverzoeken arbeidscontract
    17 jul 20253 min leestijd

    Werknemer kan vaker ‘scoren’ bij ontbindingsverzoeken arbeidscontract

    Op 1 juli 2025 bestaat de Wet werk en zekerheid (Wwz) tien jaar. Een van de belangrijkste doelen van deze wet was het vergroten van de rechtszekerheid voor zowel werkgevers als werknemers. Maar is dit doel met de Wwz daadwerkelijk bereikt?

    10 jaar  Wet werk en zekerheid: werkgevers niet goedkoper uit
    09 jul 20253 min leestijd

    10 jaar Wet werk en zekerheid: werkgevers niet goedkoper uit

    De Wet werk en zekerheid (Wwz) bestaat 1 juli tien jaar. Het ontslagrecht moest worden vereenvoudigd, de rechtsgelijkheid en rechtszekerheid bij ontslag moest worden bevorderd en de ontslagvergoeding moest worden beperkt. Maar is dat ook gelukt?

    10 jaar Wet werk en zekerheid: wat is de impact voor werkgevers en werknemers
    25 jun 202525 min leestijd

    10 jaar Wet werk en zekerheid: wat is de impact voor werkgevers en werknemers

    De Wet werk en zekerheid bestaat 1 juli 2025 10 jaar. Welke impact heeft de wet gehad op het ontslagrecht en wat betekent dat voor werkgevers en werknemers? We bespreken of het ontslagrecht eerlijker, sneller en goedkoper is geworden en hoe dat voor werkgevers en werknemers uitpakt in de praktijk.

    Item 1 - 3 uit 3