Soorten letsel­schade

Heb je letselschade opgelopen? Misschien ben je aangereden door een ander, of heb je een ongeval gehad op werk. In vele situaties heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Hoeveel en wat de regels zijn, verschilt echter per situatie. Onze juristen hebben enkele soorten letselschades op een rijtje gezet. Heb je nog vragen of heb je hulp nodig bij een geschil? Wij helpen je graag.

Hoe we je kunnen helpen

DAS helpt je verder, of je nu verzekerd bent of niet. Onze ervaren juristen staan voor je klaar.

Ben je bij DAS verzekerd?

In dat geval helpen wij je graag verder bij direct letselschade melden voor verzekerden.
Bel ons op telefoonnummer 020 651 8815 of meld je zaak online.

Niet verzekerd?

Hulp bij letselschade

  • Als je geen verzekering hebt
  • Ontdek online je rechtspositie
  • Direct hulp van je eigen letselschadejurist.
  • Onze hulp is geheel kosteloos
  • Gratis advies, bel: 088 3279 817
Gebruik de pijltjes toetsen om alle producten te zien.

Bedrijfsongeval

Gaat er iets mis op de werkvloer en bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval? Dan is het mogelijk om uw werkgever aansprakelijk te stellen en een schadevergoeding te claimen. Er wordt gesproken van een bedrijfsongeval als het ongeval plaatsvindt tijdens werktijd. U valt bijvoorbeeld van de trap of glijdt uit. Om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding moet u aantonen dat het een bedrijfsongeval is.

Verkeersongeval

Bij een verkeersongeval kan de schade flink oplopen. Er kan zowel schade zijn aan uw voertuig maar u kunt ook letselschade hebben opgelopen. Dit kan resulteren in hoge medische kosten en immateriële schade (Smartengeld). Wie er aansprakelijk is bij een verkeersongeval is afhankelijk van wie er betrokken zijn. Zo zijn bijvoorbeeld fietsers en voetgangers extra beschermd, omdat zij als “zwakkere verkeersdeelnemers” worden gezien. Het is daarom goed om eerst vast te stellen wie verantwoordelijk is. Na een verkeersongeval is het belangrijk dat u zoveel mogelijk bewijs verzameld voor de schadeclaim. Denk hierbij aan foto’s van het ongeval, een schadeformulier en de beoordeling van een arts.

Whiplash letselschade

Een whiplash is een vorm van letselschade aan de nek of rug. Meestal wordt dit veroorzaakt door een ongeval of een onverwachte gebeurtenis waarbij het hoofd van voor naar achteren bewogen wordt. Bijvoorbeeld een kop-staartbotsing of achterop aanrijding. Indien u aan de voorwaarden voldoet kunt u een schadevergoeding eisen. De schade kan in dit geval hoog oplopen. Bij letselschade in de vorm van een whiplash is het altijd goed om juridische hulp in te schakelen

Letselschade medische fout

Soms gaat er helaas iets mis tijdens behandeling(en) door een arts of specialist. Er kan dan sprake zijn van letselschade door een medische fout of medisch onzorgvuldig handelen. Als dit kan worden verweten aan de betreffende arts of specialist, is het raadzaam om de mogelijkheden van het claimen van een schadevergoeding te onderzoeken. Dit zijn echter vaak lastige zaken, omdat het slachtoffer moet aantonen dat er sprake is van verwijtbaar onzorgvuldig handelen of het maken van een fout, en dat er bijvoorbeeld geen sprake is van een complicatie. Een jurist kan u helpen bij het onderzoeken van de mogelijkheden.

Gemeente aansprakelijk stellen

Heeft u schade opgelopen door schuld of nalatigheid van de gemeente? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. De gemeente heeft namelijk een onderhoudsplicht binnen de gemeentelijke grenzen. Dit betekent dat zij ervoor moeten zorgen dat het wegdek in goede staat is, dat stoeptegels recht liggen en dat ongebroken gedeelte van de weg is afgezet. U kunt de gemeente aansprakelijk stellen alleen zij herkennen dit niet snel, waardoor het vaak lastige zaken zijn.

Letselschade hondenbeet

Heeft u letselschade door een hondenbeet? Dan kunt u de eigenaar aansprakelijk stellen. Volgens de wet is de eigenaar/bezitter van een dier namelijk aansprakelijk voor de schade die het dier zelf heeft veroorzaakt. Zodra u verwondingen heeft opgelopen en daardoor extra kosten moet maken, kunt u een schadevergoeding claimen. Een aanval van een hond kan leiden tot serieuze schade zowel materieel als immaterieel. Meestal is de hondenbezitter hiervoor verzekerd.

Juridische hulp nodig?

Onze letsel juristen helpen iedere dag klanten bij vragen en problemen rondom hun letselschade. Heeft u kort geleden letselschade opgelopen en heeft u vragen over uw rechten? Neem dan gerust contact met ons op en dan kijken we samen hoe we u kunnen helpen. Het is altijd goed om juridische hulp te krijgen zodat u wordt geholpen bij het maken van beslissingen, het opstellen van belangrijke documenten en het onderhandelen met degene die aansprakelijk is voor de schade.

Bent u niet verzekerd bij DAS maar heeft u wel juridische hulp nodig? Wij bieden verschillende On Demand oplossingen aan.

Lees verder