blog

Ongeluk gehad? Ook schadevergoeding bij kortdurende klachten

3 min leestijd02 nov 2019

‘Kan ik daar ook werk van maken?’, vroeg ze. Laatst sprak ik een mevrouw die bij een verkeersongeval betrokken was. Iemand had haar auto van achteren aangereden. De klap was niet eens zo hard, maar ze had toch last van haar nek en hoofdpijn.

Redactieteam

Bekijk meer

Niet alleen bij blijvend letsel

Ik merk vaak dat slachtoffers van verkeersongevallen denken dat zij ‘nergens recht op hebben’ als ze uiteindelijk volledig herstellen, maar je hebt ook recht op een schadevergoeding als je volledig herstelt nadat je letsel hebt opgelopen door toedoen van iemand anders. Er hoeft geen sprake te zijn van blijvend letsel. Ook bij kortdurende klachten heb je recht op een vergoeding.

Verschillende soorten schade

Een letselschadevergoeding is meer dan alleen smartengeld. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, kosten van huishoudelijke hulp, reiskosten naar het ziekenhuis of een vergoeding van niet gewerkte uren. Ook kun je denken aan praktische hulp zoals het inschakelen van een hulp in de tuin en het brengen van de kinderen naar school. Of aan immateriële schade. Deze kosten kun je dus ook hebben bij kortdurende klachten en zijn dus verhaalbaar.

Niet verzekerd voor letselschade?

Heb je een ongeluk gehad? In het verkeer of tijdens je werk? Of ben je gebeten door een hond om maar eens wat te noemen? Dan is het dus goed om te weten dat je mogelijk een schadevergoeding kunt krijgen. Juist ook als je niet verzekerd bent, kunnen we je helpen. Laat het er dus niet zomaar bij zitten en schakel altijd juridische hulp in. Ook als de klacht van korte duur is. Bekijk meer informatie over het vorderen van letselschade.

Redactieteam

Het redactieteam van DAS.

Meer artikelen van Redactieteam

Ook interessant voor je

Van links en toch geen schuld: Bert bewijst het met beelden
11 apr 20243 min leestijd

Van links en toch geen schuld: Bert bewijst het met beelden

Van links komen aanrijden, botsen en toch niet aansprakelijk zijn voor de schade? Hoe zit dat?


 Je kind veroorzaakt schade: en nu?
11 apr 20244 min leestijd

Je kind veroorzaakt schade: en nu?

Bij het spelen kunnen kinderen schade aan een eigendom van een ander toebrengen. Per ongeluk, maar soms ook met opzet. Hoe zit het dan met je aansprakelijkheid als ouder? Wij leggen het uit in dit blog.

Ouders betalen schade als kind met opgevoerde fatbike rijdt
03 apr 20242 min leestijd

Ouders betalen schade als kind met opgevoerde fatbike rijdt

Een opgevoerde fatbike kun je niet verzekeren tegen aansprakelijkheid. Veroorzaak je een ongeval, dan moet je de schade zelf vergoeden.

1 van 3