Ongeluk gehad? Ook schadevergoeding bij kortdurende klachten

‘Kan ik daar ook werk van maken?’, vroeg ze. Laatst sprak ik een mevrouw die bij een verkeersongeval betrokken was. Iemand had haar auto van achteren aangereden. De klap was niet eens zo hard, maar ze had toch last van haar nek en hoofdpijn.

Niet alleen bij blijvend letsel

Ik merk vaak dat slachtoffers van verkeersongevallen denken dat zij ‘nergens recht op hebben’ als ze uiteindelijk volledig herstellen, maar je hebt ook recht op een schadevergoeding als je volledig herstelt nadat je letsel hebt opgelopen door toedoen van iemand anders. Er hoeft geen sprake te zijn van blijvend letsel. Ook bij kortdurende klachten heb je recht op een vergoeding.

Verschillende soorten schade

Een letselschadevergoeding is meer dan alleen smartengeld. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, kosten van huishoudelijke hulp, reiskosten naar het ziekenhuis of een vergoeding van niet gewerkte uren. Ook kun je denken aan praktische hulp zoals het inschakelen van een hulp in de tuin en het brengen van de kinderen naar school. Of aan immateriële schade. Deze kosten kun je dus ook hebben bij kortdurende klachten en zijn dus verhaalbaar.

Niet verzekerd voor letselschade?

Heb je een ongeluk gehad? In het verkeer of tijdens je werk? Of ben je gebeten door een hond om maar eens wat te noemen? Dan is het dus goed om te weten dat je mogelijk een schadevergoeding kunt krijgen. Juist ook als je niet verzekerd bent, kunnen we je helpen. Laat het er dus niet zomaar bij zitten en schakel altijd juridische hulp in. Ook als de klacht van korte duur is. Bekijk meer informatie over het vorderen van letselschade.

Redactieteam
Het redactieteam van DAS.
Meer artikelen van Redactieteam

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden