‘Plastisch chirurg’ maakt borst nat na blunders

Na haar derde zwangerschap hakt Lilianne* de knoop door. Zij wil haar borsten laten liften en vergroten. Zo zal zij zich weer happy voelen met haar body, daarvan is ze overtuigd. Maar de plastisch chirurg in het buitenland maakt Lilianne niet echt gelukkig. En dat is zachtjes uitgedrukt.

Lilianne is heel erg teleurgesteld en verdrietig. Weken later heeft zij nog steeds pijnlijke en ook lelijke borsten. Helemaal overstuur neemt ze contact op met een collega van mij. Die snapt heel goed dat het allemaal erg pijnlijk voor Lilianne is. Mijn collega maakt een afspraak met haar om de zaak te bespreken. Ook vraagt zij de nodige informatie op

Verkeerde prothese

Wat blijkt? De plastisch chirurg is helemaal geen plastisch chirurg. Het is dus niet zo vreemd dat hij een verkeerde prothese heeft geplaatst, met de verkeerde maat en de verkeerde vorm. En met een lelijk eindresultaat. Daarom stelt mijn collega hem aansprakelijk en eist een schadevergoeding. De ‘plastisch chirurg’ vindt natuurlijk niet dat hij geblunderd heeft. Met zijn instemming schakelt mijn collega een onafhankelijke medisch expertise-arts in. En die stelt dat er inderdaad een verkeerde prothese is geplaatst.

Terechte schadevergoeding

Mijn collega sleept een terechte schadevergoeding voor Lilianne uit het vuur. Zij krijgt een vergoeding voor de kosten van een hersteloperatie, een vergoeding voor haar arbeidsongeschiktheid, een vergoeding voor de huishoudelijke hulp en smartengeld. Gerechtigheid voor Lilianne. En zij kan een hersteloperatie laten uitvoeren. Ja, nu bij een échte plastisch chirurg.

Redactieteam
Het redactieteam van DAS.
Meer artikelen van Redactieteam

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden