DAS In­cas­so Abon­ne­ment

Dé incasso-oplossing voor slimme ondernemers

Niets vervelender dan klanten die uw rekeningen niet of veel te laat betalen. Met het DAS Incasso Abonnement draagt u onbeperkt uw onbetaalde facturen over aan onze incassospecialisten. We checken of uw klant wel kán betalen en doen er vervolgens alles aan om uw geld te krijgen. Als het moet tot de rechter. En dat alles in de meeste gevallen voor een vast laag bedrag per maand.

 

Direct aanvragen

 

 

Uw voordelen
 • Gratis creditcheck van uw klant
 • Onbeperkt onbetaalde facturen indienen
 • Hulp van incassospecialisten voor een vast maandbedrag
 • Voorfinanciering van griffiekosten door DAS in 'groene' zaken
 • Altijd vooraf duidelijkheid over eventuele extra gerechtelijke kosten
 • Hoe werkt het?
 • Wat kost het?

Hoe werkt het?

Het DAS Incasso Abonnement maakt het makkelijk om snel uw geld te krijgen. U hoeft alleen uw vorderingen in te dienen en onze incassospecialisten doen de rest. Waar nodig komen we alleen even bij u terug voor overleg. Zo int u onbetaalde facturen in 4 stappen:

 

 1. Dien uw vordering in - Dit kan onbeperkt, hoe groot uw bedrijf ook is.
 2. Creditcheck - Gaat het om een zakelijke klant? Dan voert DAS een creditcheck uit. De uitkomst laat zien hoe kredietwaardig uw klant is en geeft, financieel gezien, aan hoe groot de kans is dat de klant uw factuur kan betalen.
 3. Minnelijk traject - Wij gaan direct voor u aan de slag om uw rekening betaald te krijgen. Dit doen we door uw klant meerdere keren via verschillende communicatiemiddelen te benaderen.
 4. Gerechtelijk traject - Lukt het niet om uw klant in het minnelijk traject te laten betalen? Dan kunnen we nog naar de rechter. Voor we dit doen, krijgt u van ons een advies over de haalbaarheid daarvan en een indicatie van de eventuele extra kosten. U kunt een groen, oranje of rood advies krijgen:

 

GROEN: u hebt een sterke zaak en uw kansen om de zaak gerechtelijk te winnen én te verhalen zijn groot. Bekijk uw kosten bij dit advies.

ORANJE: u hebt nog steeds kans om gerechtelijk te winnen. Toch spelen er een aantal factoren die het wat lastiger maken, bijvoorbeeld de ouderdom van de vordering of licht verweer. Bekijk uw kosten bij dit advies.

ROOD: we raden u af om gerechtelijke stappen te nemen. We denken dat de kans klein is dat u de zaak wint of verwachten dat er niets te verhalen is op uw klant. Bekijk uw kosten bij dit advies.

Bekijk ook de productwijzer over het DAS Incasso Abonnement.

Incasso Abonnement aanvragen

Wat kost het?

Het DAS Incasso Abonnement kost € 15 per maand exclusief BTW, ongeacht de grootte van uw bedrijf of het aantal vorderingen dat u indient. Hiervoor krijgt u hulp in alle fasen van het incassotraject: van de gratis creditcheck tot de gang naar de rechter. Het abonnement biedt u verschillende kostenvoordelen, alleen in sommige situaties betaalt u een extra vergoeding.

Wanneer betaalt u bij?

U betaalt niets extra als:

 • Het ons lukt om het volledige openstaande bedrag te incasseren;
 • Het ons niet lukt om de klant ook maar iets te laten betalen (no cure, no pay)

U betaalt een extra bedrag bij als:

 • We maar een deel van het openstaande bedrag incasseren
  Dan brengen we onze kosten ook gedeeltelijk in mindering op het bedrag dat we aan u uitkeren.
 • Uw opdracht niet actueel of onvolledig is
  Als we niet kunnen incasseren, brengen wij u informatie-aanvraagkosten in rekening (bijvoorbeeld voor een bedrijfsinformatierapport of KvK-uittreksel).
 • U uw incasso-opdracht voortijdig intrekt
  In dit geval betaalt u de volledige kosten zelf.
     

Extra kosten voor de gerechtelijke fase

 • Voor we de gerechtelijke fase ingaan stellen we een verhaalsrapport op en geven u advies over de verdere stappen. De extra kosten voor een gang naar de rechter hangen af van dit advies. Heel belangrijk: wij proberen de kosten altijd te verhalen op uw klant. Lukt dit niet, alleen dan betaalt u de volgende extra kosten:

  • GROEN: Geen extra kosten en DAS schiet de griffiekosten voor. U betaalt alleen de griffiekosten terug als we dit niet hebben kunnen incasseren bij uw klant.
  • ORANJE: U betaalt een vaste eigen bijdrage van 150 euro en de griffiekosten.
  • ROOD: U betaalt alle, werkelijke gemaakte kosten. Denk aan deurwaarderskosten en proceskosten.

 • Kosten voor het voeren van verweer vallen niet onder het incasso-abonnement en betaalt u altijd bij. Dus is uw klant het niet eens met een vordering en voert hij verweer? Dan betaalt u zelf de kosten voor de uitvoering door onze eigen jurist of deurwaarder. Met het incasso-abonnement profiteert u dan wel van extra lage uurtarieven.
Incasso Abonnement aanvragen
Gratis download DAS Wijzer Incasso

Onbetaalde facturen voorkomen óf innen? Download onze gratis informatiegids vol handige tips.

 

Download de gids
Con­tact met DAS
DAS Rotterdam beantwoordt graag al uw vragen over het Incasso Abonnement.