Terug naar het overzicht

Overeenkomsten & contracten

Lees het laatste nieuws, handige tips en trends over overeenkomsten en contracten. Welke juridische documenten heb je nodig als ondernemer? Wat zet je erin? Wat zijn de laatste regels?

Alle artikelen

23 resultaten
26 jan 2023 3 min leestijd

Als ZZP'er een offerte maken? 5 tips!

Ben jij een ZZP’er en ga je een offerte uitbrengen? In deze blog vind je 5 tips die zorgen voor duidelijkheid en structuur, zodat je met een goed gevoel aan een opdracht kan beginnen. Zo voorkom je onnodige discussies en onduidelijkheid achteraf!
Lees verder
18 okt 2022 4 min leestijd

Voorkom aansprakelijkheid met goede algemene voorwaarden voor zzp'ers

Zorg voor goede algemene voorwaarden! Zo voorkom je aansprakelijkheid bij eventuele conflicten met opdrachtgevers en leveranciers.
Lees verder
24 aug 2022 4 min leestijd

Checklist bij een Overeenkomst van Opdracht (OVO)

Waar moet je vooral op letten bij het opstellen en het sluiten van een overeenkomst van opdracht? Graag leg ik je uit wat het gebruik is en de toepassing van algemene voorwaarden. Zo voorkom je een hoop gedoe en conflicten.
Lees verder
9 aug 2022 3 min leestijd

Richard vol vuur in verweer tegen nalatige brandweer

Richard (31) runt al jaren met plezier een bergingsbedrijf. Tot op een dag zijn bedrijfswagen voor 13.000 euro schade heeft door een nalatige brandweer. Wie is aansprakelijk voor de reparatiekosten?
Lees verder
23 mei 2022 3 min leestijd

Nekt enorme factuur komkommerteler Derko?

Glastuinbouwer Derko had een langlopend contract met zijn energieleverancier. Na een onduidelijk bericht over kredietwaardigheid schreef de leverancier opeens een bedrag ter hoogte van zes maanden gaslevering af van zijn rekening. Hierdoor komt de continuïteit van zijn bedrijf op de tocht te staan..
Lees verder
20 mrt 2022 3 min leestijd

Onhoudbare agressie op de zorgboerderij van Cleo

Cleo runt een kleinschalige woon- en zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners kunnen op de boerderij in alle rust bezig zijn met de verzorging van de boerderijdieren. Die rust is ver te zoeken als de moeder van een van de bewoners zich op een heftige manier tegen de leiding van de boerderij keert.
Lees verder