Terug naar het overzicht

Overeenkomsten & contracten

Lees het laatste nieuws, handige tips en trends over overeenkomsten en contracten. Welke juridische documenten heb je nodig als ondernemer? Wat zet je erin? Wat zijn de laatste regels?

Alle artikelen

22 resultaten
18 okt 2022 4 min leestijd

Voorkom aansprakelijkheid met goede algemene voorwaarden voor zzp'ers

Zorg voor goede algemene voorwaarden! Zo voorkom je aansprakelijkheid bij eventuele conflicten met opdrachtgevers en leveranciers.
Lees verder
24 aug 2022 4 min leestijd

Checklist bij een Overeenkomst van Opdracht (OVO)

Waar moet je vooral op letten bij het opstellen en het sluiten van een overeenkomst van opdracht? Graag leg ik je uit wat het gebruik is en de toepassing van algemene voorwaarden. Zo voorkom je een hoop gedoe en conflicten.
Lees verder
9 aug 2022 3 min leestijd

Richard vol vuur in verweer tegen nalatige brandweer

Richard (31) runt al jaren met plezier een bergingsbedrijf. Tot op een dag zijn bedrijfswagen voor 13.000 euro schade heeft door een nalatige brandweer. Wie is aansprakelijk voor de reparatiekosten?
Lees verder
23 mei 2022 3 min leestijd

Nekt enorme factuur komkommerteler Derko?

Glastuinbouwer Derko had een langlopend contract met zijn energieleverancier. Na een onduidelijk bericht over kredietwaardigheid schreef de leverancier opeens een bedrag ter hoogte van zes maanden gaslevering af van zijn rekening. Hierdoor komt de continuïteit van zijn bedrijf op de tocht te staan..
Lees verder
20 mrt 2022 3 min leestijd

Onhoudbare agressie op de zorgboerderij van Cleo

Cleo runt een kleinschalige woon- en zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners kunnen op de boerderij in alle rust bezig zijn met de verzorging van de boerderijdieren. Die rust is ver te zoeken als de moeder van een van de bewoners zich op een heftige manier tegen de leiding van de boerderij keert.
Lees verder
18 nov 2021 4 min leestijd

De lage ZZP-tarieven van Jan houden hem niet meer van de straat

Jan heeft een hoveniers- en sierbestratingsbedrijf met veel vaste klanten en opdrachtgevers. Dat is fijn, want dat klantenbestand bezorgt hem en zijn gezin een vast inkomen per maand. Minder fijn is dat zijn tarieven al tien jaar hetzelfde zijn gebleven. De inflatie in Nederland is in afgelopen twintig jaar nog nooit zo hoog geweest. Hij moet dubbel zo hard werken, terwijl de inkomsten hetzelfde blijven. Kan Jan ondanks de eerder gemaakte prijsafspraken toch zijn tarieven verhogen?
Lees verder