Terug naar het overzicht

Overeenkomsten & contracten

Lees het laatste nieuws, handige tips en trends over overeenkomsten en contracten. Welke juridische documenten heb je nodig als ondernemer? Wat zet je erin? Wat zijn de laatste regels?

Alle artikelen

20 resultaten
20 mrt 2022 3 min leestijd

Onhoudbare agressie op de zorgboerderij van Cleo

Cleo runt een kleinschalige woon- en zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners kunnen op de boerderij in alle rust bezig zijn met de verzorging van de boerderijdieren. Die rust is ver te zoeken als de moeder van een van de bewoners zich op een heftige manier tegen de leiding van de boerderij keert.
Lees verder
18 nov 2021 4 min leestijd

De lage ZZP-tarieven van Jan houden hem niet meer van de straat

Jan heeft een hoveniers- en sierbestratingsbedrijf met veel vaste klanten en opdrachtgevers. Dat is fijn, want dat klantenbestand bezorgt hem en zijn gezin een vast inkomen per maand. Minder fijn is dat zijn tarieven al tien jaar hetzelfde zijn gebleven. De inflatie in Nederland is in afgelopen twintig jaar nog nooit zo hoog geweest. Hij moet dubbel zo hard werken, terwijl de inkomsten hetzelfde blijven. Kan Jan ondanks de eerder gemaakte prijsafspraken toch zijn tarieven verhogen?
Lees verder
11 okt 2021 2 min leestijd

Juridische geschillen met aannemers door werk- en tijdsdruk

Waar ontstaan de meeste geschillen door tussen aannemers en klanten en aannemers onderling? Je leest het in ons blog.
Lees verder
29 jul 2021 4 min leestijd

Checklist bij een Overeenkomst van Opdracht (OVO)

Waar moet je vooral op letten bij het opstellen en het sluiten van een overeenkomst van opdracht? Graag leg ik je uit wat het gebruik is en de toepassing van algemene voorwaarden. Zo voorkom je een hoop gedoe en conflicten.
Lees verder
6 jul 2021 3 min leestijd

Corona wakkert creativiteit aan onder ondernemers

Als adviseur op de Ondernemersdesk van juridisch dienstverlener DAS voerde ik afgelopen periode veel gesprekken die lang niet allemaal negatief waren. Ik merkte hoe creatief ondernemers zijn en hoe sommigen creatief inspelen op de veranderende omstandigheden.
Lees verder
21 jun 2021 3 min leestijd

Hervorming arbeidsmarkt: flexwerk beperkt en gewijzigde positie zzp’ers

Wat betekenen deze plannen voor werkgevers, werknemers en zzp’ers in de praktijk? Een aantal highlights op een rij.
Lees verder