Terug naar het overzicht

Personeel

Lees het laatste nieuws over personeel. Lees over het aannemen van personeel, personeelsdossiers, gesprekken, reorganisaties en meer.

Alle artikelen

50 resultaten
30 nov 2022 3 min leestijd

Beoordelingsgesprek: zes tips voor werkgevers

Vaak genoeg is er onduidelijkheid over het functioneren van medewerkers en ontstaan er conflicten over. En dat terwijl veel kan worden voorkomen. Daarom een aantal tips voor werkgevers op een rij.
Lees verder
14 nov 2022 4 min leestijd

Burn-out bij werknemer: zo leid je het in goede banen

Hoe pak je als werkgever een burn-out van je werknemer goed aan? Wij geven tips.
Lees verder
26 okt 2022 3 min leestijd

UWV aanvraagformulieren voor ontslag bedrijfseconomische redenen gewijzigd: wat betekent dit?

UWV wijzigde recent de aanvraagformulieren voor ontslag wegens bedrijfseconomische redenen. Werkgevers krijgen niet meer automatisch een uitstel voor onderhandelingen over een beëindigingsregeling. Wat betekent dit in de praktijk?
Lees verder
17 okt 2022 4 min leestijd

Bemoeienis met social media gedrag van personeel: hoe ver mag je gaan?

Uitingen op social media leiden regelmatig tot arbeidsgeschillen, ontslag en zelfs rechtszaken. Maar in hoeverre mag een werkgever zich bemoeien met wat zijn personeel op sociale media uitspookt?
Lees verder
21 jul 2022

Re-integratie na diagnose kanker: hoe doe je dat? - podcast

Steeds meer werknemers worden tijdens hun loopbaan geconfronteerd met diagnose kanker. Waar lopen zij tegen aan en hoe ga je daar als werkgever mee om? Wat moeten werkgevers vooral doen om de terugkeer naar de werkvloer goed te laten verlopen? Miranda Oostenrijk, jurist arbeidsrecht bij DAS en Marieke Jacobs, bedrijfsarts en opleider bij SGBO Radboudumc, geven uitleg en tips.
Lees verder
13 jul 2022 3 min leestijd

Gaat het algemeen verbod op nevenwerkzaamheden op de schop?

Onlangs oordeelde een kantonrechter dat het ontslag op staande voet van een thuiswerkende werknemer die een fulltime tweede baan erop nahield, terecht was. Maar blijft dit tot de mogelijkheden behoren? Wat verandert er per 1 augustus 2022? Lees het in ons blog.
Lees verder