Transitievergoeding uitzendkracht

Ook als uitzendkracht kun je recht hebben op een transitievergoeding als je contract wordt beëindigd. Zelfs als je een uitzendbeding hebt. Wel gelden er dan voorwaarden. Wij leggen het je graag uit! Heb je meer hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze oplossingen

DAS helpt je ook als u niet verzekerd bent. Onze ervaren juristen staan voor je klaar, voor een vast bedrag per oplossing. Zo boek je snel een resultaat, houd je grip op je uitgaven en voorkom je verrassingen.

Ben je wel bij of via ons verzekerd en heb je een geschil? Meld dit dan bij ons.

Vergoeding berekenen

Kom erachter hoe hoog jouw transitievergoeding zou moeten zijn of bereken via onze tool of je transitievergoeding overeenkomt met wat je mag verwachten.

Bereken

Persoonlijk consult

Ben je niet verzekerd bij of via DAS? Ook dan kunnen we je helpen.

Bel ons op maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 tot 17:30 voor een gratis consult om te horen wat in jouw specifieke situatie de volgende stappen kunnen zijn.

Of boek een gesprek voor wanneer het jou uitkomt.

30 minuten jurist

  • Sparren met een ervaren jurist die gespecialiseerd is in jouw situatie
  • Direct antwoord op jouw belangrijkste vragen
  • Rustig vragen stellen zonder verplichting
  • Vandaag besteld, de volgende werkdag contact
Gebruik de pijltjes toetsen om alle producten te zien.

Transitievergoeding als uitzendkracht

Per januari 2020 is de WAB ingegaan, waardoor je als uitzendkracht voor iedere dag dat je in dienst bent geweest een transitievergoeding kan krijgen. Er geldt dus geen minimum aantal dienstjaren meer. Daarnaast moet het uitzendbureau geen ander werk voor je hebben, waardoor je bent aangewezen op een WW-uitkering. Het uitzendbureau is vervolgens ook degene die verantwoordelijk is voor het betalen van je ontslagvergoeding.

Transitievergoeding berekenen

De transitievergoeding bij uitzendkrachten wordt op dezelfde manier berekend als bij werknemers met een vast contract. Als uitzendkracht heb je echter vaak een wisselend salaris. Je wordt per uur uitbetaald en krijgt per 4 weken je salaris. Er zal daarom worden uitgegaan van een gemiddeld maandloon.

Meer informatie over een transitievergoeding

Onze klanten komen vaak bij ons met vragen over een transitievergoeding. Daarom hebben wij ook hier verschillende artikelen voor geschreven met daarin alles wat je moet weten over een transitievergoeding. Heb je alsnog vragen? Neem dan gerust contact op met één van onze ontslag juristen. Wij helpen je graag!