Transitie­vergoeding uitzendkracht

Ook als uitzendkracht kun je recht hebben op een transitievergoeding als je contract wordt beëindigd. Zelfs als je een uitzendbeding hebt. Wel gelden er dan voorwaarden. Wij leggen het je graag uit! Heb je meer hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Transitievergoeding als uitzendkracht

Per januari 2020 is de WAB ingegaan, waardoor je als uitzendkracht voor iedere dag dat je in dienst bent geweest een transitievergoeding kan krijgen. Er geldt dus geen minimum aantal dienstjaren meer. Daarnaast moet het uitzendbureau geen ander werk voor je hebben, waardoor je bent aangewezen op een WW-uitkering. Het uitzendbureau is vervolgens ook degene die verantwoordelijk is voor het betalen van je ontslagvergoeding.

Transitievergoeding berekenen

De transitievergoeding bij uitzendkrachten wordt op dezelfde manier berekend als bij werknemers met een vast contract. Als uitzendkracht heb je echter vaak een wisselend salaris. Je wordt per uur uitbetaald en krijgt per 4 weken je salaris. Er zal daarom worden uitgegaan van een gemiddeld maandloon.

Meer informatie over een transitievergoeding

Onze klanten komen vaak bij ons met vragen over een transitievergoeding. Daarom hebben wij ook hier verschillende artikelen voor geschreven met daarin alles wat je moet weten over een transitievergoeding. Heb je alsnog vragen? Neem dan gerust contact op met één van onze ontslag juristen. Wij helpen je graag!

Heeft deze informatie je geholpen?

We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.