Transitievergoeding uitzendkracht

Ook als uitzendkracht kunt u recht hebben op een transitievergoeding indien uw contract wordt beƫindigd. Zelfs als u een uitzendbeding heeft. Wel gelden er dan voorwaarden. Wij leggen het u graag uit! Heeft u meer hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze oplossingen

DAS helpt u ook als u niet verzekerd bent. Onze ervaren juristen staan voor u klaar, voor een vast bedrag per oplossing. Zo boekt u snel een resultaat, houdt u grip op uw uitgaven en voorkomt u verrassingen.

Bent u wel bij of via ons verzekerd en heeft u een geschil? Meld dit dan bij ons.

Vergoeding berekenen

Kom er achter hoe hoog uw transitievergoeding zou moeten zijn of bereken via onze tool of u transitievergoeding overeenkomt met wat u mag verwachten.

Bereken

Persoonlijk consult

Bent u niet verzekerd bij of via DAS? Ook dan kunnen we u helpen.

Bel ons op maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 tot 17:30 voor een gratis consult om te horen wat in uw specifieke situatie de volgende stappen kunnen zijn.

Of boek een gesprek voor wanneer het u uitkomt.

30 minuten jurist

  • Sparren met een ervaren jurist die gespecialiseerd is in jouw situatie
  • Direct antwoord op jouw belangrijkste vragen
  • Rustig vragen stellen zonder verplichting
  • Vandaag besteld, de volgende werkdag contact
Gebruik de pijltjes toetsen om alle producten te zien.

Transitievergoeding als uitzendkracht

Per januari 2020 is de WAB ingegaan, waardoor u als uitzendkracht voor iedere dag dat u in dienst bent geweest een transitievergoeding kunt krijgen. Er geldt dus geen minimum aantal dienstjaren meer. Daarnaast moet het uitzendbureau geen ander werk voor u hebben, waardoor u bent aangewezen op een WW-uitkering. Het uitzendbureau is vervolgens ook degene die verantwoordelijk is voor het betalen van uw ontslagvergoeding.

Transitievergoeding berekenen

De transitievergoeding bij uitzendkrachten wordt op dezelfde manier berekend als bij werknemers met een vast contract. Als uitzendkracht heeft u echter vaak een wisselend salaris. U wordt per uur uitbetaald en krijgt per 4 weken uw salaris. Er zal daarom worden uitgegaan van een gemiddeld maandloon.

Meer informatie over een transitievergoeding

Onze klanten komen vaak bij ons met vragen over een transitievergoeding. Daarom hebben wij ook hier verschillende artikelen voor geschreven met daarin alles wat u moet weten over een transitievergoeding. Heeft u alsnog vragen? Neem dan gerust contact op met één van onze ontslag juristen. Wij helpen u graag!