De geschiedenis van DAS

Van rechtsbijstand naar juridisch dienstverlener. Dit is onze geschiedenis.

Geschiedenis_DAS.PNG

De oorsprong

Onze oorsprong ligt in de Franse stad Le Mans. In 1917 richt het bestuur van Automobile Club l’Ouest de vereniging van rechtsbijstand op, La Défense Automobile et Sportive (DAS). Leden van de Automobile Club kunnen in geval van autoschade een beroep doen op rechtsbijstand om schade bij de wederpartij te claimen.

Rechtsbijstandverzekering

Het concept rechtsbijstandverzekering werkt zo goed, dat het ook in andere landen wordt opgepakt. Na Frankrijk volgen al snel DAS-organisaties in België (1927) en Duitsland (1928) en later ook in Spanje (1958). In 1963 start DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij met drie medewerkers. In de jaren zeventig wordt de rechtsbijstand uitgebreid met rechtsbijstand voor geschillen buiten het verkeer, zoals rechtsbijstand voor het hele gezin of speciale doelgroepen.

DAS Incasso

In 2006 starten we met DAS Legal Finance en kunnen ondernemers ook gebruikmaken van incassodiensten van DAS. In 2012 wordt de financiële dienstverlening uitgebreid met andere creditmanagementdiensten, zoals bedrijfsinformatie en factoring.

Juridisch advies

In 2010 breiden we onze juridische dienstverlening uit met betaald juridisch advies voor ondernemers. Niet-verzekerde particulieren kunnen hiervoor sinds 2011 bij ons terecht. Voortaan kan dus iederéén met een juridische vraag aankloppen bij DAS.

Juridische oplossingen voor een vast bedrag

In 2015 breiden we onze juridische dienstverlening uit met Rechtshulp On Demand. Ondernemers en particulieren kunnen daar voor een vast en eenmalig bedrag terecht voor slimme juridische oplossingen. Ideaal wanneer zich een juridisch probleem voordoet en u geen rechtsbijstandverzekering van DAS heeft.

Heeft deze informatie je geholpen?

We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.