Niet tevreden over het werk van uw aannemer

Bent u niet tevreden over de werkzaamheden van uw aannemer? Zorg dat u tijdens de oplevering de gebreken op paper zet en geef hem de kans om de werkzaamheden te herstellen.

Oplevering en inspectie

Uw aannemer is verplicht om goed werk te leveren. Als het werk geleverd is kan hij samen met u vaststellen of hij aan alle verplichtingen heeft voldaan. Als opdrachtgever heeft u namelijk een onderzoeksplicht bij de oplevering van het werk van de aannemer. Dat betekent dat u goed moet inspecteren of de aannemer eventuele fouten heeft gemaakt. Als u zaken over het hoofd ziet, die u redelijkerwijs wel had kunnen ontdekken, hoeft de aannemer de niet opgemerkte fouten niet meer te repareren.

Dit kunt u doen

  1. Inspecteer met de aannemer de uitgevoerde werkzaamheden en zet alle tekortkomingen op papier. Spreek ook af wanneer hij alles gaat herstellen. Onderteken samen de gemaakte afspraken.
  2. Komt de aannemer zijn afspraken niet na? Stuur dan een aangetekende brief waarin u hem wijst op de afspraken en nogmaals verzoekt de gebreken binnen 4 weken te herstellen.
  3. Omdat u tijdens de bouw meestal in termijnen betaalt, is het wel belangrijk dat u niet meer betaalt dan er aan werkzaamheden is uitgevoerd. Geef in de brief ook aan dat u de betaling dus uitstelt totdat de gebreken hersteld zijn.  
Lees verder

Verhalen uit de praktijk

28 apr 2021 4 min leestijd

Geluidseisen voor warmtepompen en airco’s: wat betekent dat in de praktijk?

Per 1 april 2021 gelden geluidsnormen voor warmtepompen en airco's. Heb je overlast van of wil je juist een warmtepomp of airco plaatsen? Wij geven tips.
Lees verder
13 apr 2021 3 min leestijd

Help! Ik heb een huis gekocht: 3 tips voor kopers

Het woningtekort loopt op en de huizenprijzen stijgen. De kans is groot dat je moet overbieden als je een woning wilt kopen. Dat overkwam ook mijn cliënte Inge. Ze had een woning gevonden op Funda die precies aan de wensen van haar gezin voldeed. Een dag later had ze een bod gedaan, boven de vraagprijs. Voor het inschakelen van een aankoopmakelaar was geen tijd. Huizen in die buurt gingen als zoete broodjes over de toonbank. En nu was haar bod geaccepteerd. De makelaar van de verkopers had de koopovereenkomst in concept zelfs al toegestuurd. Bij Inge sloeg de paniek toe. “Wat moet ik nu allemaal doen?”
Lees verder
7 apr 2021 3 min leestijd

Verandert het huis Wilfred en Anne in een kooi door bonje met de buren?

Voor Wilfred (33) en Anne (28) dreigt hun heerlijke huis omgetoverd te worden tot ingebouwde kooi. De buren zijn van plan om de gehele woning uit te breiden door aan de achterkant over alle verdiepingen van de woning een uitbouw te plaatsen. Het plan is om van één woning twee woningen te maken en er eentje te verhuren. Wilfred en Anne vrezen voor hun woongenot. Ze schakelen de hulp van jurist Christa in. Lees hier hoe dit afloopt.
Lees verder