Bedrijfsongeval bespreken met werkgever: 7 tips

Het is aan de werkgever om ongelukken tijdens het werk zoveel mogelijk te voorkomen. Helaas zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Bedrijfsongevallen met letselschade komen regelmatig voor. Hoe dan verder? Bespreek het met je werkgever. Dit is heel belangrijk. Ook al komt het eventueel tot een arbeidsgeschil. Zorg dat je weet wat je plichten en rechten zijn na een bedrijfsongeval. We merken dat veel klanten het lastig vinden om dit gesprek te starten. In deze blog geven we je daarom een paar praktische tips.

Tips voor het melden van een bedrijfsongeval

Het ene bedrijf is het andere niet. Misschien heb je een goede arbeidsrelatie met je werkgever en kun je heel laagdrempelig het gesprek met hem aangaan. Helaas is dat niet bij alle bedrijven het geval. Veel mensen zijn bang dat het melden van een bedrijfsongeval de relatie verslechtert. Of nog erger: ze zijn bang om hun baan kwijt te raken. Toch adviseren we nadrukkelijk dat je een bedrijfsongeval altijd moet melden bij je werkgever.

1. Blijf rustig en kalm

Blijf rustig tijdens het gesprek. Doe een paar ademhalingsoefeningen voor je het gesprek aangaat om jezelf kalm te houden. Het is misschien lastig om je emoties onder bedwang te houden, maar het is wel erg belangrijk om een goed gesprek te kunnen voeren.

2. Blijf bij jezelf en ga niet wijzen

Vertel wat er is gebeurd en wat dit voor effect heeft op jou. Ga niet met de vinger wijzen. Zo creëer je weerstand. Je wilt juist samen zoeken naar een passende oplossing. Het is altijd belangrijk om bij jezelf te blijven en aan te geven wat jij nodig hebt om dit proces soepel te laten verlopen.

3. Neem iemand mee naar het gesprek

Wil je het telefonisch bespreekbaar maken? Zet je telefoon op luidspreker en laat iemand meeluisteren. Ben je slecht ter been door het opgelopen letsel? Neem de persoon die je naar je werk brengt ook mee naar het gesprek voor steun. Vraag daarna om een bevestiging van het gesprek per e-mail, zodat je een bewijs hebt van het gesprek.

4. Laat weten dat er een aansprakelijkheidsbrief aankomt

Geef in het gesprek aan dat er een aansprakelijkheidsbrief aankomt. Altijd beter dan wanneer die als een ongewenste verrassing op de mat valt.

5. Vraag om de verzekeringsgegevens

Werkgevers kunnen soms ook in paniek raken en daardoor heftig reageren. Geef aan dat het gaat om een zakelijke afwikkeling die wordt geregeld via de verzekeringen en dat het niet je bedoeling is om dit via een rechter af te handelen. Vraag daarom om de contactgegevens van de verzekering, zodat jouw belangenbehartiger contact kan opnemen met de verzekeraar.

6. Ga niet te snel in op een aanbod

Laat je vooral niet te snel afwimpelen. Vooral als de werkgever zelf niet verzekerd is, praat hij vaak al in dat eerste gesprek over een bepaalde vergoeding. Ga nooit meteen akkoord met een aanbod dat uit dat eerste gesprek voortkomt. De gevolgen op de lange termijn zijn namelijk niet altijd te overzien. Laat er daarom altijd een letselschadejurist naar kijken. Ga daarna het gesprek aan en toon aan wat je nodig hebt om volledig te herstellen. 

7. Onderzoek de aansprakelijkheid van de werkgever

In de meeste situaties is de werkgever de aansprakelijke partij bij een bedrijfsongeval. Een werkgever is verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkomgeving waarbij de kans op een ongeval zo klein mogelijk is. Het Burgerlijk Wetboek geeft aan dat we spreken over werkgeversaansprakelijkheid wanneer het ongeval is gebeurd tijdens werktijd én wanneer de werkgever niet voldoet aan de zorgplicht. Werk je als ZZP’er of vrijwilliger? Ook dan kun je een beroep doen op de werkgeversaansprakelijkheid.

Een werkgever moet voorzorgsmaatregelen treffen, zoals een zorgvuldig ingerichte werkplek, zorgen dat machines voldoen aan veiligheidsvoorschriften, het bieden van deugdelijke beschermingsmiddelen en het geven van duidelijke instructies. Heeft hij dat niet gedaan? Dan kun je als werknemer de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. Na het aansprakelijk stellen bestaat de kans dat je recht hebt op een schadevergoeding. Vraag of je werkgever verzekerd is tegen bedrijfsongevallen. Dan is het aan de verzekeraars om dit verder op te pakken.

DAS staat je bij

Een bedrijfsongeval is niet alleen schrikken. Op de lange termijn kun je hier letselschade aan overhouden. Ga altijd in gesprek met je werkgever. Hoe spannend of lastig het ook kan zijn. In de meeste situaties is een werkgever hiervoor verzekerd. Vraag dit direct na. Schrijf daarna een brief over de aansprakelijkheid en dat de verzekeringspartijen dit oppakken. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan om hulp. DAS heeft een team van juridisch specialisten voor je klaarstaan om het gesprek met de werkgever aan te gaan.