Voorkomen van een bedrijfsongeval

Werk je in de bouw, uitvoering, met machines of onder een hoge werkdruk? Dan is het risico groot dat je ooit slachtoffer wordt van een bedrijfsongeval. De werkgever heeft een zorgplicht, zodat je veilig en verantwoord je werk kunt uitvoeren. Dat wil niet zeggen dat je zelf niks kan doen om het risico zo klein mogelijk te maken. Voorkomen is beter dan genezen. In dit blog lees je meer over de plichten van je werkgever, geven we je een paar voorbeelden van situaties en geven we aan wat je zelf kunt doen. Samen zetten we ons in voor veiligheid op de werkvloer.

Wat is een bedrijfsongeval?

Niet alle ongelukken vallen onder een bedrijfsongeval. Maar wanneer is een ongeluk dan wel een bedrijfsongeval? Kort gezegd verstaan we onder een bedrijfsongeval een ongeluk onder werktijd, waardoor je je werk niet meer kunt uitvoeren of schade hebt aan je gezondheid. Een ongeval ontstaat niet zomaar. De oorzaak is vaak een onveilige situatie of je eigen onveilige handelen.

Krijg jij instructies en opleidingen over veilig werken?

Een werkgever is verplicht om goed te zorgen voor zijn werknemers. Dit is niet vrijblijvend. In de wet staan verschillende verplichtingen om te zorgen dat je veilig en gezond kunt werken, en om bedrijfsongevallen zo veel mogelijk te voorkomen. Zo moet een werkgever voorzien in een veilige werkplek, werkmiddelen en werkmethoden.

Dat is meer dan alleen spullen neerzetten. Volgens de zorgplicht voorkomt een werkgever bedrijfsongevallen door instructies en opleidingen te geven over veilig werken. Gebeurt dit ook bij jou op de werkvloer? Als dit niet het geval is, bespreek dit dan met je werkgever. Zorg er altijd voor dat je bewijs hebt dat je een melding hebt gedaan. Als je in de toekomst een bedrijfsongeval hebt, kun je dit bewijs aanleveren.

Vraag of je werkgever een verzekering heeft voor bedrijfsongevallen

De meeste grote werkgevers hebben een verzekering voor het geval er een bedrijfsongeval plaatsvindt. De afhandeling van een zaak gaat dan vaker ook soepeler, omdat de werkgever de schadevergoeding dan niet uit eigen zak hoeft te betalen. Dit wordt betaald door de verzekering. Bij kleinere bedrijven en juist bij risicovolle beroepen blijkt vaak dat de werkgever deze verzekering niet heeft. Als er dan een bedrijfsongeval plaatsvindt, moet de schadevergoeding door de werkgever zelf betaald worden. Dit zorgt vaak voor veel weerstand omdat de kosten soms flink kunnen oplopen. Heb jij een risicovolle baan? Vraag dan vooraf of de werkgever een verzekering heeft. Zo niet, dan kun je jezelf indekken door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat je altijd gratis juridische hulp krijgt. Ook is jouw kans op een schadevergoeding groter.

Er is geen enkele branche waar geen bedrijfsongevallen voorkomen. Laten we je een beter beeld geven bij een bedrijfsongeval met een aantal voorbeelden uit verschillende branches.

Voorbeelden van een bedrijfsongeval

  • Je kan op een werkdag bij een lokaal restaurant als ober over een gladde vloer uitglijden, ongelukkig vallen en iets breken.
  • Als werknemer aan de productieband heb je eerder meldingen gemaakt over loszittende kabels. Je struikelt waarbij je iets breekt, een hersenschudding oploopt of erger.
  • Op kantoor heb je al maanden te maken met een te hoge werkdruk. Iedere dag werk je over en ondanks je meldingen aan je werkgever in functioneringsgesprekken wordt de situatie niet beter. Nu kom je thuis te zitten door een burn-out.
  • Als glazenwasser is geen trap je te hoog. Helaas zet je één keer je trap net verkeerd waardoor je valt en letsel oploopt.
  • Je bent een vertegenwoordiger binnen de zakelijke dienstverlening. In een meeting krijg je een kop gloeiend hete thee over je heen waardoor je brandwonden oploopt.

Laat je informeren door onze juristen

Kom je er samen met je werkgever niet uit? Weet dat je er niet alleen voor staat. Blijf er niet mee rondlopen en vraag op tijd om hulp. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans op een bedrijfsongeval. DAS heeft een team van juridisch specialisten voor je klaarstaan. Lees ook eens ons artikel over bedrijfsongevallen.

Een bedrijfsongeval is niet alleen schrikken. Op de lange termijn kun je hier letselschade aan overhouden. Ga altijd in gesprek met je werkgever. Hoe spannend of lastig het ook kan zijn. In de meeste situaties is een werkgever hiervoor verzekerd. Vraag dit direct na. Schrijf daarna een brief over de aansprakelijkheid en dat de verzekeringspartijen dit oppakken. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan om hulp. DAS heeft een team van juridisch specialisten voor je klaarstaan om het gesprek met de werkgever aan te gaan.