Iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade

Bij letselschade heb je vaak te maken met schade. Dit kan zowel materiële als immateriële schade zijn. Materiële schade kan hoog oplopen, waardoor het belangrijk is om te kijken of je hier iemand aansprakelijk voor kan stellen. Wij leggen uit hoe.

Hoe we je kunnen helpen

DAS helpt je verder, of je nu verzekerd bent of niet. Onze ervaren juristen staan voor je klaar.

Ben je bij DAS verzekerd?

In dat geval helpen wij je graag verder bij direct letselschade melden voor verzekerden.
Bel ons op telefoonnummer 020 651 8815 of meld je zaak online.

Niet verzekerd?

Hulp bij letselschade

  • Als je geen verzekering hebt
  • Ontdek online je rechtspositie
  • Direct hulp van je eigen letselschadejurist.
  • Onze hulp is geheel kosteloos
  • Gratis advies, bel: 088 3279 817
Gebruik de pijltjes toetsen om alle producten te zien.

Wat valt er onder materiële schade?

Er valt veel meer onder materiële schade dan de meeste mensen denken. Het is namelijk een verzamelnaam voor alle schade die direct in geld kan worden uitgedrukt. Dit gaat dus verder dan blikschade of medische kosten. Kost het u geld om bij uw doktersafspraak te komen? Ook dit kunt claimen. Kunt u door uw letselschade geen gebruik meer maken van uw sportschoolabonnement? Ook dit kunt u toevoegen aan uw claim. Heeft u studievertraging opgelopen of heeft u huishoudelijke hulp nodig door uw letsel? Ook deze kosten kunt u verwerken in uw claim.

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van kostenposten die u kunt claimen. Het is erg belangrijk om contact op te nemen met een letselschade jurist zodat u zo goed mogelijk geholpen wordt.

Iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade

Om iemand aansprakelijk te stellen voor uw materiële schade moet u de volgende stappen doorlopen:

  1. Bepaal wie aansprakelijk is voor de schade. Dit is afhankelijk van het type ongeval u heeft gehad. Bij een verkeersongeval zijn er verschillende richtlijnen afhankelijk van de type verkeersdeelnemers dat betrokken waren bij het ongeval. Bij een bedrijfsongeval is de werkgever vaak pas aansprakelijk als het ongeval gedurende de uitvoer van uw werkzaamheden heeft plaatsgevonden, uitzonderingen daargelaten. Lees meer over wie aansprakelijk is.
  2. Neem contact op met een letselschade jurist
  3. Stel een brief op waarin u de andere partij aansprakelijk stelt. Het is sterk aan te raden deze brief door een jurist op te laten stellen.
Vraag juridisch advies

Wilt u er zeker van zijn dat u geen kostenposten vergeet en dat u de juiste informatie verstuurd? Neem dan contact op met een letselschade jurist. Hij/zij is gespecialiseerd in letselschade zaken en weet precies wat u kunt doen en wat uw rechten zijn. Daarnaast helpen zij u ook bij het verhalen van uw schade en alles wat daarbij komt kijken. Hierdoor zorgt u er bijvoorbeeld ook voor dat u geen kosten vergeet mee te nemen in uw schadeclaim. Onze letselschade team staat klaar om u te helpen. Lees meer over hulp bij letselschade via DAS.

Schrijf een aansprakelijkstelling

Als u iemand aansprakelijk wilt stellen voor uw materiële schade kunt u diegene het beste informeren via een aangetekende brief. Dit wordt ook wel een aansprakelijkstelling genoemd. De volgende informatie moet aanwezig zijn in de brief:

  • Uw contactgegevens
  • De datum en toedracht van het ongeval
  • De datum van verzending (van de brief)
  • Omschrijven waarom je de andere partij aansprakelijk acht
  • Termijn waarin u een antwoord verwacht
  • Verstuur de brief aangetekend zodat u zeker weet dat hij aankomt
  • Stuur een bewijs mee om de kans van slagen te vergroten, bijvoorbeeld EEN Schade Aangifte Formulier (Saf), Proces-verbaal, foto’s of getuigenverklaringen.

Wilt u graag een voorzetje? Download dan onze voorbeeldbrief aansprakelijk stellen letselschade.

Lees verder