Transitievergoeding tijdelijk contract

Met de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) hebben ook werknemers met een tijdelijk contract evenveel recht op een transitievergoeding als werknemers met een vast contract. Vanaf dag 1 heeft u recht op een transitievergoeding. Hierbij worden alle contracten bij elkaar opgesteld. Alleen contracten die 6 maanden onderbroken zijn, worden niet meegeteld. Daarnaast kunt u ook recht op een vergoeding hebben als uw contract niet wordt verlengd of als u ontslagen wordt in de proeftijd. Lees hieronder hoe we u kunnen helpen en wat u verder nog moet weten over transitievergoedingen in deze situatie.

Onze oplossingen

DAS helpt je ook als u niet verzekerd bent. Onze ervaren juristen staan voor je klaar, voor een vast bedrag per oplossing. Zo boek je snel een resultaat, houd je grip op je uitgaven en voorkom je verrassingen.

Ben je wel bij of via ons verzekerd en heb je een geschil? Meld dit dan bij ons.

Vergoeding berekenen

Kom erachter hoe hoog jouw transitievergoeding zou moeten zijn of bereken via onze tool of je transitievergoeding overeenkomt met wat je mag verwachten.

Bereken

Persoonlijk consult

Ben je niet verzekerd bij of via DAS? Ook dan kunnen we je helpen.

Bel ons op maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 tot 17:30 voor een gratis consult om te horen wat in jouw specifieke situatie de volgende stappen kunnen zijn.

Of boek een gesprek voor wanneer het jou uitkomt.

30 minuten jurist

  • Sparren met een ervaren jurist die gespecialiseerd is in jouw situatie
  • Direct antwoord op jouw belangrijkste vragen
  • Rustig vragen stellen zonder verplichting
  • Vandaag besteld, de volgende werkdag contact
Gebruik de pijltjes toetsen om alle producten te zien.

Meer informatie over een transitievergoeding

Onze klanten komen vaak bij ons met vragen over een transitievergoeding. Daarom hebben wij ook hier verschillende artikelen voor geschreven met daarin alles wat je moet weten over een transitievergoeding. Heb je alsnog vragen? Neem dan gerust contact op met één van onze ontslag juristen. Wij helpen je graag!

Werk je bij een kleine werkgever? Lees dan ook de specifieke regels met betrekking tot een transitievergoeding die gelden bij deze type werkgevers.

Ontslag met een tijdelijk contract

Wordt je ontslagen en heb je een tijdelijk contract? Dan is het belangrijk om te weten wat je rechten zijn. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet in ons artikel ontslag met tijdelijk contract.