Transitievergoeding tijdelijk contract

Met de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) hebben ook werknemers met een tijdelijk contract evenveel recht op een transitievergoeding als werknemers met een vast contract. Vanaf dag 1 heeft u recht op een transitievergoeding. Hierbij worden alle contracten bij elkaar opgesteld. Alleen contracten die 6 maanden onderbroken zijn, worden niet meegeteld. Daarnaast kunt u ook recht op een vergoeding hebben als uw contract niet wordt verlengd of als u ontslagen wordt in de proeftijd. Lees hieronder hoe we u kunnen helpen en wat u verder nog moet weten over transitievergoedingen in deze situatie.

Onze oplossingen

DAS helpt u ook als u niet verzekerd bent. Onze ervaren juristen staan voor u klaar, voor een vast bedrag per oplossing. Zo boekt u snel een resultaat, houdt u grip op uw uitgaven en voorkomt u verrassingen.

Bent u wel bij of via ons verzekerd en heeft u een geschil? Meld dit dan bij ons.

Vergoeding berekenen

Kom er achter hoe hoog uw transitievergoeding zou moeten zijn of bereken via onze tool of u transitievergoeding overeenkomt met wat u mag verwachten.

Bereken

Persoonlijk consult

Bent u niet verzekerd bij of via DAS? Ook dan kunnen we u helpen.

Bel ons op maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 tot 17:30 voor een gratis consult om te horen wat in uw specifieke situatie de volgende stappen kunnen zijn.

Of boek een gesprek voor wanneer het u uitkomt.

30 minuten jurist

  • Sparren met een ervaren jurist die gespecialiseerd is in jouw situatie
  • Direct antwoord op jouw belangrijkste vragen
  • Rustig vragen stellen zonder verplichting
  • Vandaag besteld, de volgende werkdag contact
Gebruik de pijltjes toetsen om alle producten te zien.

Meer informatie over een transitievergoeding

Onze klanten komen vaak bij ons met vragen over een transitievergoeding. Daarom hebben wij ook hier verschillende artikelen voor geschreven met daarin alles wat u moet weten over een transitievergoeding. Heeft u alsnog vragen? Neem dan gerust contact op met één van onze ontslag juristen. Wij helpen u graag!

Werkt u bij een kleine werkgever? Lees dan ook de specifieke regels met betrekking tot een transitievergoeding die gelden bij deze type werkgevers.

Ontslag met een tijdelijk contract

Wordt u ontslagen en heeft u een tijdelijk contract? Dan is het belangrijk om te weten wat uw rechten zijn. Wij hebben de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet in ons artikel ontslag met tijdelijk contract.