Schadevergoeding

Heeft u schade opgelopen door het toedoen van een ander? Dan heeft u wellicht recht op een schadevergoeding. Maar welke schade kunt u claimen en heeft u wel recht op een schadevergoeding? Wij helpen u graag bij al deze vraagstukken! Mocht u meer persoonlijk advies nodig hebben, kunt u vrijblijvend een adviesgesprek inplannen met onze juristen.

Onze oplossingen

Persoonlijk consult

Bent u niet verzekerd bij of via DAS? Ook dan kunnen we u helpen.

Bel ons op maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 tot 17:30 voor een gratis adviesgesprek om te horen wat in uw specifieke situatie de volgende stappen kunnen zijn.

Of boek een gesprek voor wanneer het u uitkomt.

Bent u bij DAS verzekerd?

In dat geval helpen wij u graag verder bij direct letselschade melden voor verzekerden.

Hulp bij letselschade

  • Als u geen verzekering heeft
  • Ontdek online uw rechtspositie
  • Direct hulp van uw eigen letselschadejurist.
  • Onze hulp is geheel kosteloos
Gebruik de pijltjes toetsen om alle producten te zien.

Wat is een schadevergoeding?

Zodra u schade heeft opgelopen door het toedoen van een ander, heeft u wellicht recht op een schadevergoeding. Zodra iemand een schadevergoeding eist van een ander, moet er wel aansprakelijkheid worden vastgesteld. Er wordt onderscheid gemaakt in materiële schade en immateriële schade.

Soorten schadevergoeding

De schade na een ongeval kan hoog oplopen. Denk hierbij aan dokterskosten of reparatiekosten. Er zijn echter nog veel meer soorten schadevergoedingen die u kunt claimen. Wij hebben 15 verschillende soorten op een rijtje gezet. Deze lijst is zeker niet compleet. Een letselschade jurist kan u altijd helpen om alle kosten op een rijtje te zetten.

Schadevergoeding berekenen

Heeft u letselschade opgelopen? Onderzoek of u recht hebt op een schadevergoeding en krijg door middel van onze rekentool een indicatie van de hoogte van uw schadevergoeding. Neem daarna gerust contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen. Bereken snel uw schadevergoeding.

Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding?

Om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet er sprake zijn van een onrechtmatige daad en de daad moet toerekenbaar zijn aan de veroorzaker. Ook moet er bepaald worden welke schade u heeft, of er een causaal verband is tussen de daad en de schade en of het wettelijk met elkaar te maken heeft. Wij informeren u graag wanneer u recht heeft op een schadevergoeding.

Hoe dien ik een schadeclaim in?

Er zijn een paar stappen die u moet doorlopen om een schadeclaim in te dienen: Bepaal wie aansprakelijk is, houd de schade bij, schakel juridische hulp in en laat uw jurist de tegenpartij aansprakelijk stellen. Houd er ook rekening mee dat u de schadeclaim binnen een bepaalde termijn moet indienen, omdat u anders het risico loopt dat uw zaak verjaart. Lees meer over een schadeclaim indienen.

Wie kan een schadevergoeding vorderen?

Als slachtoffer kunt u meestal een schadevergoeding vorderen, maar u bent niet de enige. Er zijn ook andere betrokkenen die kosten maken en in aanmerking komen voor een eventuele schadevergoeding. Denk hierbij aan uw werkgever of uw zorgverzekeraar. Ga voor meer informatie naar ‘wie kan een schadevergoeding vorderen?

Smartengeld

Smartengeld is een vergoeding voor de immateriële schade die u heeft opgelopen na een ongeval. Of u in aanmerking komt voor Smartengeld hangt af van verschillende factoren. Smartengeld kan bijvoorbeeld alleen worden toegekend aan de benadeelde zelf. Daarnaast moet de schade een gevolg zijn van lichamelijk of geestelijk letsel. Een andere belangrijke voorwaarde is dat er een tegenpartij moet zijn die de aansprakelijkheid ook erkent. Ook de hoogte van smartengeld hangt af van een aantal factoren.

Juridische hulp nodig?

Onze letsel juristen helpen iedere dag klanten bij vragen en problemen rondom letselschade. Heeft u letselschade opgelopen en heeft u vragen over uw rechten? Neem dan gerust contact met ons op en dan kijken we samen hoe we u kunnen helpen. Het is altijd goed om juridische hulp te krijgen zodat u wordt geholpen bij het maken van beslissingen, het opstellen van belangrijke documenten en het onderhandelen met degene die aansprakelijk is voor de schade.

Bent u niet verzekerd bij DAS maar heeft u wel juridische hulp nodig? Wij bieden verschillende On Demand oplossingen aan.

Lees verder

Veelgestelde vragen