Er is een fout opgetreden in dit component.

Waar moet ik bij een stage-overeenkomst rekening mee houden?

Een stageovereenkomst richt zich doorgaans op het opdoen van kennis en vaardigheden als onderdeel van een opleiding. Een stageovereenkomst kan ook het belang van de stagegever dienen, als de stagiar beloningswaardige arbeid verricht.

Korte en lange stage
Bij een korte stage zal het leerelement gewoonlijk overheersen. Bij een lange stage zal het belang van de stagegever bij het werk een grotere rol gaan spelen. Het belang van de stagiair (leren) is vrijwel altijd belangrijker dan het belang van de stagegever (productieve arbeid).

Loon?
U ontvangt als stagiair voor het verrichten van de arbeid meestal geen loon. Er is in de meeste gevallen dan ook geen sprake van een arbeidsovereenkomst. Een vergoeding als een tegemoetkoming in de onkosten wordt niet gezien als loon. Krijgt u een aan het minimumloon gerelateerde vergoeding? Dan is er wel sprake van loon.

Soms wel een arbeidsovereenkomst
Is al aan het begin van de stage wel sprake van productieve arbeid? Dan is er naast de stageovereenkomst ook sprake van een arbeidsovereenkomst. Soms kunnen de werkgever en de stagiair er bewust voor kiezen om juist wel een arbeidsovereenkomst aan te gaan.