Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering en eventuele aanvullende toeslag?

Wordt u werkloos? Dan komt u in principe in aanmerking voor een WW-uitkering (Werkloosheidswet-uitkering). Voorwaarde is wel dat u jonger bent dan 65 jaar en het verlies van uw baan u niet valt te verwijten. Als u zelf uw baan opzegt, omdat u bijvoorbeeld het werk niet meer zo leuk vindt, krijgt u geen WW-uitkering.

Om recht te hebben op een WW-uitkering moet u voldoen aan de volgende eisen.

  • U moet werkloos zijn. U bent werkloos als:
    • u minimaal vijf arbeidsuren per week verliest (of minimaal de helft van uw totale arbeidsuren, als u minder dan tien uur per week werkte);
    • er geen recht meer bestaat op loon over die verloren arbeidsuren
    • u beschikbaar bent om passende arbeid te accepteren (u moet dus solliciteren).
  • Er mag geen sprake zijn van een uitsluiting van het recht op WW. Dat is bijvoorbeeld zo als u door uw eigen schuld werkloos bent geworden.
  • U hebt een arbeidsverleden van minimaal zes maanden. Hiervan is sprake als u gedurende de 36 weken voor uw eerste werkloosheidsdag minimaal 26 weken in loondienst hebt gewerkt. Dit wordt ook wel de ‘26 uit 36 weken-eis’ genoemd.

Weken-eis
Het is hierbij niet nodig dat u fulltime heeft gewerkt. Als u in een week één dag hebt gewerkt, telt die week al mee als gewerkte week. Ook vakantieweken waarin het salaris is betaald tellen mee. Weken waarin u als zelfstandige hebt gewerkt, tellen weer niet mee.

Inschrijven bij UWV
Verder is wel van groot belang dat u zich tijdig als werkzoekende inschrijft bij UWV en u ook op tijd (dat wil zeggen uiterlijk op de eerste werkloosheidsdag, maar liever eerder) uw WW-uitkering aanvraagt.

Lees meer over het recht op een aanvullende toeslag